Vlaanderen
Klasse.be

Vakantieverblijven

Vlaamse Jeugdherbergen

3 vrouwen maken bed op in een jeugdherberg
Jongeren op een basketplein
Jongeren spelen scrabble aan tafel
Jongeren aan de balie in een Vlaamse jeugdherberg
Jongens feestelijk verkleed
Meisje kijkt door microscoop

De Vlaamse Jeugdherbergen liggen in het groen, in de stad of aan zee. Zoek je een slaapplek voor een beperkt budget? Je overnacht in een hostel zonder overbodige luxe, tegen een betaalbare prijs. Iedereen is welkom: jong en oud, individuele gasten en groepen.

Jouw voordeel

20 procent korting voor jou en een extra persoon op je overnachting met ontbijt in een selectie jeugdherbergen in Vlaanderen.

Voorwaarden
 • Toon bij aankomst je persoonlijke bon samen met je Lerarenkaart. Vraag via deze link je bon aan. Die ontvang je binnen de 10 werkdagen per post. Heb je hem dringend nodig, stuur dan een e-mail.
 • Reserveer tijdig bij de jeugdherberg van je keuze. Vermeld duidelijk dat je houder bent van een Lerarenkaart.
 • Dit voordeel geldt slechts 1 keer per jaar in 1 van de volgende jeugdherbergen: Antwerpen, Bokrijk, Brugge Assebroek, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Maldegem, Mechelen, Oostduinkerke, Oostende, Sankt-Vith, Voeren, Westerlo en Zoersel.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

Vzw Vlaamse Jeugdherbergen biedt boeiende schoolreizen aan voor kleuter-, lagere en secundaire scholen. Ontdek samen met je klas de rijke geschiedenis en prachtige natuur van onze steden en natuurgebieden vanuit een comfortabele jeugdherberg.
Vzw Vlaamse Jeugdherbergen geeft je leerlingen de kans om buiten het klaslokaal te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze genieten van een onvergetelijke schoolreis.
De 18 jeugdherbergen, verspreid over Vlaanderen, Brussel en Sankt-Vith, staan klaar om jouw klas een all-inclusive ervaring te bieden. Overnachtingen, maaltijden en activiteiten zijn volledig verzorgd. Zo kan jij je concentreren op de educatieve ontdekkingstocht met je leerlingen.
Kies uit flexibele 3- of 5-daagse programma’s gericht op thema’s zoals milieueducatie, cultuur, sport en spel. De locaties zijn speciaal ontworpen om een inspirerende omgeving te bieden waarin leren en plezier hand in hand gaan.

Past bij deze vakken

 • Aardrijkskunde & biologie
 • Geschiedenis & cultuur
 • LO & gezondheid
 • Taalvakken

Waar?

 • Antwerpen – Jeugdherberg Pulcinella – Bogaardeplein 1
  Plan je route
 • Bokrijk – Jeugdherberg De Roerdomp – Boekrakelaan 30
  Plan je route
 • Brugge – Jeugdherberg Europa – Baron Ruzettelaan 143
  Plan je route
 • Brussel – Jeugdherberg Bruegel – H. Geeststraat 2
  Plan je route
Toon meer adressen

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren