Vlaanderen
Klasse.be

Milieu-educatie

De Helix, Duurzaam Educatiepunt

Kinderen met een schepnet
Jongen begeleid iemand met een blinddoek
Kinderen spelen een kaartspel
Kinderen luisteren naar een gids

Midden in een oase van stilte vind je Duurzaam Educatiepunt De Helix (hierna De Helix). Daar krijg je informatie over en inzicht in milieu, natuur- en omgevingsthema’s. Ontdek hoe je duurzaam en met respect voor het milieu kan omgaan met je eigen leefomgeving.

Jouw voordeel

Gratis voor iedereen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

In De Helix, Duurzaam Educatiepunt beleven jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur en een goede leefomgeving zijn. Je ervaart en ontdekt er de natuur en “zelf doen” staat er tijdens activiteiten centraal. Kom je als bezoeker, als professional of met je klas? Je kan kiezen uit verschillende activiteiten en tools die De Helix ontwikkelt samen met verschillende partners.

Ga aan de slag met je klas

De Helix heeft een educatief aanbod voor kleuters, lager, secundair en hoger onderwijs. De programma’s zijn volledig aangepast aan de vernieuwde eindtermen. Ga je liever in je eigen (school)omgeving aan de slag? Download dan gratis de concrete handleidingen en materialen van de Helixwebsite om je te laten inspireren. Of leen de educatieve spellen! Je vindt het volledige educatieve aanbod op de website of op deze overzichtspagina.

Een begeleide activiteit kost 30 euro per groep per halve dag. Begeleid je de activiteit zelf als leraar, dan is dit gratis. Een groep bestaat uit maximaal 24 leerlingen. Reserveren kan via het online reservatiesysteem.

Groei professioneel

De Helix heeft een gevarieerd vormingsaanbod voor leraren basis- en secundair onderwijs. Je kan genieten van een gevarieerd vormingsaanbod zowel in het centrum als op verplaatsing. Vormingen die plaatsvinden in De Helix zelf zijn gratis.

Het Helixteam begeleidt ook jongeren en studenten bij hun stage, projecten of eindwerken.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar?

kaartje

De Helix, Duurzaam Educatiepunt
Hoogvorst 2
9506 Grimminge
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren