Vlaanderen
Klasse.be
Dek van De Milieuboot
Wateronderzoek op De Milieuboot
Wateronderzoek op De Milieuboot
Wateronderzoek op De Milieuboot
Kinderen op de milieuboot

Tijdens een boottocht met de Milieuboot maak je kennis met de functies van de waterloop, het landschap en het leven op, om en in het water. Je onderzoekt op de Milieuboot de waterkwaliteit en werkt rond watervervuiling en -zuivering, klimaatverandering en je eigen rol hierin.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 8 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Tijdens de educatieve Milieuboottochten verkennen je leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs de waterlopen in hun eigen streek. Ze varen mee met een binnenschip en maken kennis met de rivier of het kanaal waarop ze varen, het leven op en om het water, het belang van water en watersystemen.

Daarnaast mikt ‘De Milieuboot’ ook op leerlingen derde graad secundair onderwijs (onderzoekscompetenties, geïntegreerde proef, STEM-projecten enz.).

Een boottocht kost 4 euro per leerling. Per 15 leerlingen kan een begeleider gratis mee. Extra begeleiders betalen 8 euro. Een groep telt maximaal 60 personen.

Het educatief aanbod bestaat uit het lespakket ‘Op Sleeptouw’, met themabladen over water en waterlopen voor leraren en leerlingen. Alle praktische informatie vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • mens & maatschappij
  • natuur & wetenschap

Waar?

kaartje

De Milieuboot
De Gheeststraat 16
9300 Aalst
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren