Vlaanderen
Klasse.be

Tuinen en Natuurgebieden

Zwin Natuur Park

Natuurpark het zwin
Natuurpark het Zwin
Natuurpark het zwin

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist is een interactief natuurbelevingspark. In de vaste tentoonstelling ontdek je alles over de wereld van trekvogels. Het buitenparcours met hutjes leidt je naar talrijke belevingspunten. In de Zwinvlakte ervaar je de werking van de getijden en maak je kennis met de unieke fauna en flora van het gebied.

Jouw voordeel

3 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 11 euro in plaats van 14 euro.

Voorwaarden

Prijzen geldig vanaf 1 april 2022. De korting van 3 euro is enkel geldig aan de kassa. Online krijg je geen korting.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Ben je op zoek neer een boeiende en ook leerrijke uitstap met de klas? Het Zwin Natuur Park beschikt over modules voor scholen, zowel voor basis- als secundair onderwijs, die aangepast zijn aan elke leeftijd.

De activiteiten vinden plaats in het Natuur Educatief Centrum dat speciaal voor het begeleiden van schoolgroepen ontworpen is. Er is een vertel-, een timmer-, een labo- en zelfs een kookklas. Ook een bezoek aan de interactieve tentoonstelling over trekvogels, de prachtige Zwinnatuur in het belevingspark met hutjes én de Zwinvlakte zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke klasuitstap. Voorzie aangepaste kledij en schoeisel.

Alle modules duren 2 tot 2,5 uur en zijn geschikt voor een invulling van een halve dag. Een module combineren met een vrij bezoek zorgt voor een volledige dag Zwinplezier.

Leerlingen en studenten van 3 tot 26 jaar betalen online 4 euro (op voorwaarde dat het bezoek minstens 3 weken op voorhand wordt vastgelegd) en aan de kassa 5 euro per persoon voor een schoolbezoek zonder gids. Een gids kost 60 euro. Je kan je schoolbezoek reserveren en je schooltickets aankopen via deze pagina.

EDUCATIEF CONTACTPERSOON

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie

Waar?

kaartje

Zwin Natuur Park
Graaf Léon Lippensdreef 8
8300 Knokke
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren