Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

10 groene zomertips met je Lerarenkaart

Je groene Lerarenkaart zit boordevol … groene zomertips. Steek ze in je rugzak en trek eropuit: in het groen, rond water en dieren. Kom tot rust of ga lekker ravotten. 

 1. Japanse Tuin Hasselt
  Aanschouw dit prachtige authentieke decor! De 17de eeuwse Japanse theetuin is oorspronkelijk bedoeld voor meditatie en bezinning. Luister naar de watervallen, wandel, picknick of bezichtig de koi-vissen en leer alles over groene Japanse tradities en denkwijzes. Misschien hoor je wel de vredesbel?
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 2. Grotten van Remouchamps
  Hier kom je naartoe voor een wandeling door een sprookjesachtig decor langs natuurlijke galerijen en ‘de Kathedraal’-grot van 40 meter hoog. De terugkeer is supercharmant met een bootje over de langste onderaardse rivier in België, zelf de langste ter wereld toegankelijk voor toeristen.
  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – 20 of 30 procent korting met je Lerarenkaart
bootje in de grotten van remouchamps
 1. Plantentuin Meise
  Vleesetende planten, wilde rozen, eiken, geneeskrachtige planten … Goed voor uren wandelen en genieten tussen al dat moois. Deze plantentuin is een van de grootste botanische tuinen ter wereld en herbergt 92 hectare met meer dan 18.000 planten van over de hele wereld.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 2. De Wereld van Kina: de Tuin
  Wauw! Een zintuigentuin? In De Wereld van Kina kan je planten horen, voelen, proeven en ruiken. Luister wat er allemaal gebeurt in de bijenkorf of overwin je angst met de collectie levende spinnen. In de Tuin kan je 1500 soorten planten, grassen en bomen leren kennen, een plaats met veel hoeken en kantjes. Overbodige tutjes? Hang ze in de tutjesboom!
  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – 2 i.p.v. 3 euro met je Lerarenkaart
 3. Zwin Natuur Park
  Check in op de internationale luchthaven voor vreemde vogels en maak je klaar om alles van dichtbij te spotten. Het Zwin is getransformeerd in een interactief natuurbelevingspark met een expo en een uniek buitenparcours. De wisselwerking tussen eb en vloed zorgt voor een uitzonderlijke biotoop voor planten en duizenden vogels.
  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – 10 i.p.v. 12 euro met je Lerarenkaart
gezin kijkt door raam naar ooievaar
 1. Bezoekerscentrum De Watersnip
  Dit bezoekerscentrum is voor dagtrippers dé toegangspoort naar de Zwarte Beekvallei. Er starten verschillende bewegwijzerde wandelroutes naar hooilanden, grasweides en bosjes vol bijzondere planten en dieren. Bezoek na je natuurwandeling ook zeker de speelse tentoonstelling over het natuurgebied.
  Educatief aanbod vanaf 4 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 2. Tuinen van Annevoie
  Les Jardins d‘Annevoie zijn haast de enige watertuinen in België uit de 18de eeuw en behoren tot de mooiste van Europa. De Grand Canal ontvangt zijn water uit 4 bronnen, en voedt op zijn beurt fonteinen, vijvers en watervallen. Voor de kinderen is er ook een speeltuin.
  Educatief aanbod vanaf 3 jaar – 5,50 i.p.v. 8,20 euro met je Lerarenkaart
 3. Arboretum Kalmthout
  Jawel! Tover jezelf richting een van de meest gevarieerde plantenverzamelingen in Europa. Wandel langs stoere bomen, kleurrijke borders, azalea’s, rododendrons, hydragea’s, magnolia’s, kerselaars en Japanse esdoorns. In totaal 7.000 verschillende plantensoorten en 150 jaar oude bomen. Vergeet zeker de wereldberoemde toverhazelaars niet.
  Educatief aanbod vanaf 3 jaar – 2 i.p.v. 7 euro met je Lerarenkaart
gezin op stap in het arboretum van Kalmthout
 1. Blotevoetenpad Zutendaal
  Trek je schoenen uit en ga ervoor! 3 kilometer vol sensaties: prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af. Onderweg kom je speciale hindernissen tegen. Beklim, trotseer en overwin.
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart
 2. Parc Chlorophylle
  In dit wandel- en speelparadijs in de provincie Luxemburg verlies je jezelf in 9 hectare vol woudgeheimen en 32 avontuurlijke attracties. Wandelen, spelen, ravotten én bijleren staan hier centraal. De ludieke pedagogische aanpak introduceert je in de wereld van het bos. En dat terwijl je met je hoofd tussen de kruinen van de bomen loopt …
  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

 • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
 • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
 • Je Lerarenkaart 2020 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 30 oktober en krijg je Lerarenkaart 2020 thuisbezorgd.