Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Adembenemende hoogtes met je Lerarenkaart

Je Lerarenkaart stuwt je naar ongekende hoogtes. Geniet van unieke en adembenemende uitzichten! We sturen je langs de crème de la crème van de Belgische vergezichten in ons vlakke land. Beklim torens, monumenten, bomen of heuvels. Uitpuffen én genieten!

 1. MAS | Museum aan de Stroom (Antwerpen)
  Neem de roltrap naar het dak, langs 9 verdiepingen. Geniet van een prachtig zicht op de stad, steeds hoger en anders. Op het dakterras wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. P.S. Pik zeker de expo over Japan mee en leef je uit met karaoke.

  Educatief aanbod vanaf 3 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

 2. Atomium (Brussel)
  Het nationale symbool van België hoeven we niet meer voor te stellen. 9 stalen bollen met een diameter van 18 meter wachten op jouw verre blik. Let op! Je staat 102 meter boven de grond. Kies je ideale windrichting, misschien kijk je wel uit op je woning of stad.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 3. Muziekinstrumentenmuseum (Brussel)
  Het dak van dit museum is berucht voor zijn gracieuze blik over Brussel (en om zijn zondagsbrunch). Op het dak kan je terecht voor eten en drinken: je slaat 2 vliegen in 1 klap. Voor je het dak opvliegt bezoek je het museum: in pure art-nouveau-stijl bespelen ruim 1200 instrumenten jouw oren.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

bezoekers op de Sint-romboutstoren
 1. Sint-Romboutstoren (Mechelen)
  Beklim ‘Onze Zot’, zoals Mechelaars de toren noemen. Het doel boven is de Skywalk, een roestvrije stalen constructie met een uitmuntend landschap. Je staat dan ook 97 meter hoog boven de grond. 538 treden scheiden je van de Skywalk. Op je tocht rust je uit in 1 van de 6 torenkamers.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 2. Belfort Mons
  Respect! Het enige barokke Belfort in België is een opmerkelijk architecturaal overblijfsel (werelderfgoed UNESCO) van 87 meter hoog, met als toetje een adembenemend zicht tussen de 49 klokken door. Victor Hugo was geen fan: “Een enorme koffiekan met 4 kleine theepotten onderaan”. Oordeel vooral zelf, en geniet.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 3. Museum aan de IJzer (Diksmuide)
  Neem de lift en sta plots 84 meter hoog met een uitzicht op de hele frontlijn. 22 verdiepingen scheiden je van de geschiedenis van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens WO I. De focus ligt hier op de vredesboodschap. Vergeet geen V-teken te maken voor je weer afdaalt met een flink stuk geschiedenis.

  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – Korting met je Lerarenkaart


Kindjes in het gravensteen
 1. Gravensteen (Gent)
  Hoog bovenop de walmuren van deze middeleeuwse burcht flits je jezelf terug naar de tijd van de ridders. Met zijn 24 torens staat het imposante gebouw symbool voor de grafelijke macht in het toen onrustige Gent. Kom alles over de woelige geschiedenis te weten via een humoristische audioguide van Wouter Deprez.

  Educatief aanbod vanaf 3 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 2. Kabellift van Strépy-Thieu
  Dit staaltje techniek kon onmogelijk ontbreken in deze lijst. De kanaallift is de tweede grootste bootlift ter wereld. Klim naar de top van deze metalen kolos en bevind je plots meer dan 100 meter hoog. Bekijk er ook de indrukwekkende machinezaal en geniet vooral van dat wondermooie panorama.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

wandelaars op brug
 1. Escale forestière (Bon-Secours, Henegouwen)
  Oftewel: ‘Woudhalte’. Deze ligt middenin het Parc naturel de Plaines de l’Escaut. Het is al natuurpracht dat hier de klok slaat. De Woudhalte is het begin van een spektakelparcours over de fauna en flora van het bos. Wandel tussen boomtoppen en begroet vanaf 16 meter hoogte de eiken en beuken.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

 2. Westfront Nieuwpoort
  Het bezoekerscentrum onder het Koning Albert I-monument scheert hoge toppen. Het vertelt niet alleen het verhaal van de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens WO I, je wandelt ook rond de wandelgang bovenop het monument. Als toetje krijg je een panorama over de kust en de polders van de Westhoek.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 3. De terril van Blégny
  Klim langs 204 treden tot aan de top voor een vergezicht om U tegen te zeggen. Eerst maak je een wandeling van 1 km in Blegny: je weet meteen welke plantensoorten je op een terril vindt of waarom een ‘steenberg’ zo hard brandt. Op de top vind je een oriëntatietafel die de herkenning van landschapselementen vergemakkelijkt.

  Educatief aanbod vanaf 8 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

Bezoekers in c mine
 1. C-Mine Expeditie (Genk)
  Nergens kan je zo ver afdalen onder de grond en dan weer klimmen naar een indrukwekkende hoogte op de schachttoren, midden op de site. Met de strakke wind in je haren reis je weer terug naar vroeger, naar de jaren 50, waar de mijn zijn hoogdagen vierde.

  Educatief aanbod vanaf 8 jaar – Korting met je Lerarenkaart

 2. Belfort Brugge
  Doe al een jasje uit en zet je ogen wagenwijd open. Voor je beloond wordt, moet je 83 meter omhoog langs 366 treden. Onderweg rust je uit bij een schatkamer, een uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Misschien oordopjes niet vergeten? Je sportieve prestatie staat garant voor een adembenemend uitzicht.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

 • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
 • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
 • Je Lerarenkaart 2021 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 3 november en krijg je Lerarenkaart 2021 thuisbezorgd.