Vlaanderen
Klasse.be
Vrouw geniet van het uitzicht in het MAS

Met je Lerarenkaart

Adembenemende hoogtes met je Lerarenkaart

  • 16 juni 2018
  • 4 minuten lezen

Je Lerarenkaart stuwt je naar ongekende hoogtes. Geniet van unieke en adembenemende uitzichten! We sturen je langs de crème de la crème van de Belgische vergezichten in ons vlakke land. Beklim torens, monumenten, bomen of heuvels. Uitpuffen én genieten!


MAS | Museum aan de Stroom (Antwerpen)
Neem de roltrap naar het dak, langs 9 verdiepingen. Geniet van een prachtig zicht op de stad, steeds hoger en anders. Op het dakterras wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.

Educatief aanbod vanaf 4 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

bezoekers op de Sint-romboutstoren
97 meter hoog boven de grond op de Sint-Romboutstoren in Mechelen

Sint-Romboutstoren (Mechelen)
Beklim ‘Onze Zot’, zoals Mechelaars de toren noemen. Het doel boven is de Skywalk, een roestvrije stalen constructie met een uitmuntend landschap. Je staat dan ook 97 meter hoog boven de grond. 538 treden scheiden je van de Skywalk. Op je tocht rust je uit in 1 van de 6 torenkamers.

Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

Belfort Mons
Respect! Het enige barokke Belfort in België is een opmerkelijk architecturaal overblijfsel en werelderfgoed van UNESCO. 87 meter hoog, met als toetje een adembenemend zicht tussen de 49 klokken door. Victor Hugo was geen fan: “Een enorme koffiekan met 4 kleine theepotten onderaan”. Oordeel vooral zelf, en geniet.

Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

Museum aan de IJzer (Diksmuide)
Neem de lift en sta plots 84 meter hoog met een uitzicht op de hele frontlijn. 22 verdiepingen scheiden je van de geschiedenis van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens WO I. De focus ligt hier op de vredesboodschap. Vergeet geen V-teken te maken voor je weer afdaalt gevoed met een flink stuk geschiedenis.

Educatief aanbod vanaf 10 jaar – Korting met je Lerarenkaart

Kindjes in het gravensteen
Terug naar de tijd van de ridders op de walmuren van het Gravensteen (Gent)

Gravensteen (Gent)
Hoog bovenop de walmuren van deze middeleeuwse burcht flits je jezelf terug naar de tijd van de ridders. Met zijn 24 torens staat het imposante gebouw symbool voor de grafelijke macht in het toen onrustige Gent. Kom alles over de woelige geschiedenis te weten via een humoristische audioguide van Wouter Deprez.

Educatief aanbod vanaf 3 jaar – Korting met je Lerarenkaart

Kabellift van Strépy-Thieu
Dit staaltje techniek kon onmogelijk ontbreken in deze lijst. De kanaallift is de op een na grootste bootlift ter wereld. Klim naar de top van deze metalen kolos en bevind je plots meer dan 100 meter hoog. Bekijk er ook de indrukwekkende machinezaal en geniet vooral van dat wondermooie panorama.

Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

Westfront Nieuwpoort
Het bezoekerscentrum onder het Koning Albert I-monument scheert hoge toppen. Het vertelt niet alleen het verhaal van de onderwaterzetting van deIJzervlakte tijdens WO I, je wandelt ook rond de wandelgang bovenop het monument. Als toetje krijg je een panorama over de kust en de polders van de Westhoek.

Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart

wandelaars op brug tussen de boomtoppen - Escale forestière
Wandelen tussen de boomtoppen in Escale Forestière (Henegouwen)

Escale forestière (Bon-Secours, Henegouwen)
Oftewel: ‘Woudhalte’. Deze ligt middenin het Parc naturel de Plaines de l’Escaut. Het is al natuurpracht dat hier de klok slaat. De Woudhalte is het begin van een spektakelparcours over de fauna en flora van het bos. Wandel tussen boomtoppen en begroet vanaf 16 meter hoogte de eiken en beuken.

Educatief aanbod vanaf 8 jaar – Gratis met je Lerarenkaart

C-Mine Expeditie (Genk)
Nergens kan je zo ver afdalen onder de grond en dan weer klimmen naar een indrukwekkende hoogte op de schachttoren, midden op de site. Met de strakke wind in je haren reis je weer terug naar vroeger, naar de jaren 50, toen de mijn zijn hoogdagen vierde.

Educatief aanbod vanaf 8 jaar – Korting met je Lerarenkaart

Belfort Brugge
Doe al een jasje uit en zet je ogen wagenwijd open. Voor je beloond wordt, moet je 83 meter omhoog langs 366 treden. Onderweg rust je uit bij een schatkamer, een uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Misschien oordopjes niet vergeten? Je sportieve prestatie staat garant voor een adembenemend uitzicht.

Educatief aanbod vanaf 6 jaar – Korting met je Lerarenkaart


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Marc Vanbelle

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


J

Jan

30 augustus 2021

We zijn net in Mons op de belforttoren geweest. Je kan inderdaad tot aan de klokken. Maar daar zie je niets van de omgeving. Vroeger mocht je blijkbaar hoger. Een verdieping lager kan je wel rond kijken en helpen grote touchscreen's je met informatie.

Reageren

Laat een reactie achter