Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

20 keer anders met je Lerarenkaart

  • 14 december 2023
  • 5 minuten lezen

Deze partners van Lerarenkaart hebben elk iets bijzonders. Struin door dit unieke aanbod en laat je verrassen. Wedden dat jij de wereld in 2024 anders bekijkt?

Jongeren spelen toneel  theaterhuis LARF! in Gent - 20 keer anders met je Lerarenkaart
LARF! theaterhuis – Gent

Op, achter en rond de schermen

Kijken mag, meespelen nog meer! Kinderen vanaf 6 jaar ontdekken, samen met de artiesten van het Gentse theatergezelschap LARF!, wat theater is. Een goed idee voor een eerste podiumervaring.

Voor een blik achter de schermen, kan je terecht bij theater Antigone in Kortrijk. Boek jij er een ‘Behind the scene’-rondleiding of workshop voor je klas? 

Concertgebouw Brugge neemt je mee op ronde met het Concertgebouw Circuit. Ontdek waarom dit gebouw en haar akoestiek zo gekend en geliefd zijn bij artiesten wereldwijd. Een concert bijwonen zal nooit nog hetzelfde zijn.


Kunstwerk bij Verbeke Foundation
Verbeke Foundation – Stekene

Kunst met een plus

Laat je in Verbeke Foundation inspireren, shockeren en verrassen. Dit kunstenpark beleef je als Alice in Wonderland. Stap binnen in de grote expohallen en buiten in de tuin langs hedendaagse kunst, van collages over bio-art tot grote installaties. Je kan hier zelfs overnachten tussen en in hedendaagse kunstinstallaties!  

Of ga eens op kloosterbezoek in Antwerpen: Kunsthal Extra City verrast je in een prachtig oud kloostergebouw met experimentele hedendaagse kunst. Lokale en internationale kunstenaars prikkelen hier je kritische denkvermogen met hun werken. 

Vreemd, bijzonder of surreëel? In het Magritte Museum in hartje Brussel word je even naar een andere wereld gekatapulteerd met de grootste verzameling kunst van surrealist Magritte.  

Kunstuur gooit het over een andere boeg. Ben je nieuwsgierig naar meesterwerken, maar geen kunstkenner? Tijdens een magisch uur op historische locaties in Hasselt, Mechelen en Roeselare ontdek je de favoriete topwerken van bekende Vlamingen. Op een stoeltje kijk en luister je naar de meesterwerken, met bijhorende muziek van Dirk Brossé.  


Musée du Silex in de toren van Eben-Ezer - 20 keer anders met je Lerarenkaart
Musée du Silex – Bassenge

Vreemde beestjes

Verdiep je in de donkere praktijken van de middeleeuwen. Marteltuigen en folterpraktijken maakten ooit deel uit van onze rechtspraak. Een beetje luguber, maar ook intrigerend. Geen al te gevoelige kijker? Bezoek dan zeker het Torture Museum De Oude Steen in het historische Brugge. 

Rare mensen en monstertjes spotten in schilderijen, dat doe je in Museum Het Zotte Kunstkabinet in Mechelen. ‘Verwerpelijk gedrag’ – of dat de mens soms een vreemd beestje is – was de focus van heel wat 16e-eeuwse schilders. Heb jij soms ook ‘t sot in je kop?

‘Vreemde beestjes’ tooien ook de toren van Silex. In het Musée du Silex in Eben-Ezer kan je het werk van schilder, schrijver, beeldhouwer, bouwer en steenkapper Robert Garcet bewonderen. Beestig indrukwekkend en een tikje bevreemdend. 

Lerarenkaart 2024 Brussel

Slimme leraren komen overal

… met hun Lerarenkaart! Ze verruimt je horizon en inspireert je tot lessen van wereldformaat. En stuurt je voordelig op avontuur met je leerlingen en je gezin.

Zoek en vind ze op Waarismijnlerarenkaart.be

Gezin in het riool
Riolenmuseum – Brussel

Kijk eens naar beneden

De wereld ligt letterlijk aan je voeten als je binnenstapt in de gerenoveerde site van Borstel- en Schoeiselmuseum – Eperon d’Or. De schoenencollectie is er eentje om u tegen te zeggen. En de borstels die je hier ziet, waren ooit pronkstukken waarmee de bourgeoisie haar rijkdom etaleerde. Niet om je voeten aan te vegen dus!   

Het Riolenmuseum neemt je nog verder de diepte in. Duik eens onder de grond en ontdek Brussel van onderuit. Het uitgebreide riolennet nodigt je uit op een ongewone reis langs de Brusselse ondergrond. 


Tuigen, Teugels of kordeel in het Museum van het Belgisch Trekpaard
Museum van het Belgisch Trekpaard

Blik terug

Hoe zag het leven eruit zonder motoren of elektriciteit? Het Karrenmuseum in Essen neemt je terug naar een tijd zonder gemotoriseerde voertuigen. Geef je ogen de kost met meer dan 300 karren, wagens en koetsen. Leer manden vlechten en ontdek hoe metaal en hout ambachtelijk bewerkt werden. 

Hoeveel ‘pk’ heeft jouw wagen? En waar komt die term vandaan? In het Museum van het Belgisch Trekpaard leer je alles over de Belgische ros, en wat die spierbundel heeft teweeggebracht in de geschiedenis van ons land. 

Duik verder in de industriële revolutie tot de stoom je uit de oren komt. In het Museum Stoom en Stroom – Eperon d’Or in Izegem staat de grootste stoommachine van België. Je komt er alles te weten over stoom en stroom. 


Design Museum Brussel Tentoonstellingsruimte - 20 keer anders met je Lerarenkaart
Design Museum – Brussel

Buitengewoon alledaags 

Veel meer dan zomaar wat lettertjes. Duik in de sprookjesachtige wereld van Villa Verbeelding in Hasselt. Dit charmante museum verrast met prachtige illustraties en prikkelt je verbeelding met kleurrijke afbeeldingen en geïllustreerde letters. Het alfabet komt hier letter-lijk tot leven! 

In Design Museum Brussel bekijk je alledaagse dingen door een andere bril. ‘The Plastic Design Collection’ met meer dan 2000 plastic design objecten is uniek in de wereld. Ze tonen je de evolutie van begin jaren ‘50 tot vandaag. Een typmachine, fototoestel of de eerste telefoons … (Her)Ken jij ze nog? 


Expo WOM – Brussel

Mysterieus

Landcommanderij Alden Biesen vormt de scène voor het uitdagende misdaadspel Bilzen Mysteries. Ontdek spelenderwijs dit historische domein, en ontrafel ‘Het Complot’. Benieuwd of jij de raadsels kan ontcijferen en het mysterie kan oplossen! 

Nog meer mysterie vind je in World Of Mind. De expo WOM in Tour & Taxis dompelt je onder in meer dan 100 illusies: spiegels, vormen, contrast, licht en geluid. Hoe ons brein bedot wordt, ervaar je aan de hand van interactieve opstellingen en educatieve filmpjes.  

Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren