Vlaanderen
Klasse.be

Video

Zo beleven je leerlingen en hun ouders de overstap

  • 30 augustus 2018
  • 1 minuut lezen

Voor het eerst naar de kleuterklas, naar de lagere school of naar het secundair? Spannende momenten in de schoolcarrière van je leerlingen. Met de videoreeks ‘De Overstap’ kijk je van dichtbij mee hoe ze dat beleven. Ideaal filmmateriaal voor in de klas of op de info-avond voor ouders.


Naar de kleuterklas

In deze video duiden juf Aurelie en kinderverzorgers Jo en Katja het leven in de kleuterklas. Je volgt papa Geert en mama Jolien die hun kind zien instappen in de kleuterklas.

Bekijk de video naar de kleuterklas


Naar de lagere school

“Vanaf nu moet je stilzitten, werkjes maken en je vinger opsteken. Dat krijgen kinderen vaak te horen als ze naar het eerste leerjaar gaan”, zegt juf Sarah van VBS Sint-Jozef in Mere. “Onterecht, want de overstap verloopt veel geleidelijker.” Kijk mee hoe Lot en haar klasgenoten deze overstap beleven.

Bekijk de video naar het eerste leerjaar


Naar het secundair

En dan verlaten de zesdes je school. Welke veranderingen komen ze tegen in de volgende stap in hun ontwikkeling? Hoe zenuwachtig zijn ze echt als ze die nieuwe school binnenstappen? Ontmoet o.a. klastitularis Guy en leerlingenbegeleider Angelique die je door hun eerste schooldag gidsen.

Bekijk de video naar het secundair

Stijn Govaerts

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter