Vlaanderen
Klasse.be

Klik & Print

Leer kinderen voldoende water drinken

  • 14 januari 2016
  • 1 minuut lezen

Een kind zou om 8 uur, 10 uur, 12 uur, 16 uur en bij het avondeten minstens een vol glas water (150 ml) moeten drinken. Juist ja, water. Reserveer gesuikerde melkdrankjes, fruitsappen en frisdranken voor feestjes.

Hou bij hoeveel water je drinkt per dag?

Glas water en drinkmeter

Download en print de drinkmeter (A4/PDF) waarop kinderen kunnen aanduiden hoeveel glaasjes water ze die dag al dronken. Heeft een kleuter er 4? Prima! Vanaf 6 jaar streef je naar 6 glazen.

Mieke Santermans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


S

Stefaan

14 januari 2016

Blij dat de drinkmeter weer online staat. Bedankt!

Reageren
E

Els de Roeve

14 januari 2016

Bij ons op school brengen de kleuters elke dag een flesje water mee . Ze mogen de hele dag door water drinken . In de eetzaal kunnen ze enkel kiezen tussen water ,soep of melk. Jaren geleden dronken ze nog fruitsap en chocomelk maar deze gesuikerde drankjes zijn nu gelukkig weg!

Reageren
p

pieter coppens

18 januari 2016

Onze kinderen krijgen enkel op woensdag een sapje mee, de rest van de week nemen ze hun drinkbus mee met lekker vers kraantjeswater.
Ook tijdens de middag als ze moeten blijven eten krijgen ze water en geen fruitsap of dergelijke.

Reageren
S

Stein

24 mei 2016

Ik heb in de klas een bak met tapkraantje staan. Het water wordt gefilterd! Kinderen mogen tijdens de les hun drinkbus gaan bijvullen. Dit verloopt zonder anderen te storen én... het werkt! Ik durf te zeggen dat de leerlingen uit mijn klas na een schooldag al heel wat water gedronken hebben.

Reageren
K

Katy

23 juli 2019

Bij mij in de klas moeten ze op vastgestelde tijdstippen water drinken uit hun drinkbus ( van thuis) .
Ik las 2 momenten in tijdens de vm en 1 tijdens de nm. Zo ben ik zeker dat de meeste lln toch al zeker 0,5 liter water gedronken hebben. De eerste dagen vinden ze dit een opdracht, maar de eerste week is nauwelijks voorbij en ze vragen er zelf achter. Dat herbruikbare flesje/drinkbus wordt ook enkel in de klas gebruikt tijdens die momenten.
Kinderen en ouders vinden dit prima!

Reageren
K

Klara Leekens

24 juli 2019

Er is ook een leuke app om je kind te motiveren. Onze dochter van zes dient op doktersadvies 1,5 liter water te drinken. De app "water drinken" is daarbij een hulp en motivator!

Reageren

Laat een reactie achter