Vlaanderen
Klasse.be

Mag dat?

Bijna TADD, niet meer welkom

  • 1 juni 2015
  • 1 minuut lezen

Enkele dagen voor ik recht had op een TADD zei de directeur dat ik in de scholengemeenschap geen job meer zou krijgen. Ik kreeg nochtans altijd positieve evaluaties. Mag de directie dat doen zonder zich te verantwoorden?

Juf Lisa – startende leraar

Ja, dat mag

Zolang je als personeelslid het recht op TADD niet hebt bereikt, geldt elke tijdelijke aanstelling in een school voor bepaalde duur, maximaal één schooljaar. Een schoolbestuur (scholengemeenschap) is niet verplicht om het tijdelijk personeelslid daarna opnieuw in dienst te nemen. Een gunstige evaluatie heeft daar geen invloed op.

Een schoolbestuur moet enkel een schriftelijke motivatie geven als ze een personeelslid effectief ontslaat met een vooropzeg van dertig dagen. Als er een einde komt aan de aanstelling op het einde van het schooljaar is motiveren niet verplicht.

Als je bij het begin van het schooljaar geen nieuwe aanstelling krijgt in een school van de scholengemeenschap, wil dat niet zeggen dat je er nooit meer aan de slag kan of mag. De diensten die je in de scholengemeenschap gepresteerd hebt blijven gelden, ook als je eventueel later een nieuwe aanstelling krijgt.

Het is natuurlijk erg spijtig dat een scholengemeenschap zonder veel duiding een tijdelijke aanstelling weigert te verlengen.

Meer informatie over tijdelijke aanstelling van doorlopende duur op Onderwijs.vlaanderen.be

Michel Van Laere

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


S

Sofie

19 juni 2018

Beste,
Hoe lang blijven de gepresteerde diensten geldig binnen de scholengemeenschap? Is dit een jaar, drie jaar, vijf jaar?
Waar kan ik hierover meer informatie terugvinden?

Alvast bedankt!

Reageren

Laat een reactie achter