Vlaanderen
Klasse.be

School­bestuur

Inspiratie over marketing, hr-beleid, gebruik van data, gedeeld leiderschap,  infrastructuur … op bovenschools niveau? Deze pagina bundelt praktijkvoorbeelden, duiding en tips voor schoolbesturen. Zo kunnen ze samen met directeurs werken aan kwaliteitsvol onderwijs in aantrekkelijke scholen. 

Ontvang jij de nieuwsbrief Schooldirect al?

Altijd mee met onderwijsbeleid en regelgeving? Inspirerende voorbeelden, duiding en tips? Elke dinsdag in je mailbox.

Directeur checkt nieuwsbrief 'Schooldirect' op zijn tablet

INTERESSANT VOOR JOU

Big Data in onderwijs

Klopt ons studieadvies? Zijn onze leerlingen minder sterk in Frans? Kunnen we voorspellen welke leerlingen meer ondersteuning nodig hebben? Het Atlascollege maakt school op basis van big data.

Mathias Gesquiere, Sarah Vendrig en Joris Van Geertruyden in gesprek over kernwaarden van hun school

Het team van Sint Maria Antwerpen friste samen de oude schoolvisie helemaal op met sterke en gedeelde kernwaarden: "Ze geven vele jaren drive aan je hele school."

Nooit meer directeurs tekort: 6 tips

Hoe maak je werk van een pool kandidaat-directeurs? Start vandaag met gedeeld leiderschap tipt nieuw onderzoek van KdG.

Kleuterklas Sint-Andreas Brugge

Basisschool Sint-Andreas vernieuwt volop. Hoe ze koers houdt? Door niet alleen het wat en hoe, maar vooral het waarom voorop te stellen.

Peter Bosschaert van De Ambrassade over het delen van de speelplaats

De speelplaats is ook na schooltijd voor kinderen een gedroomde speelplek, maar durf jij ze delen? Peter Bosschaert van De Ambrassade geeft tips.

Klik & Print: Bedankkaartje voor Dag van de Directeur

Directeurs verdienen goud. En waardering voor wat ze elke dag doen. Laat jij ze weten dat ze er niet alleen voor staan?

Kristof De Ridder bij leerlingen in de klas

Hoe werk je in het basisonderwijs toe naar een krachtig ICT-beleid? Met het stappenplan van Digisprong bereidt je school zich goed voor.

Meisje mer rugzak voor schoolgebouw - Start schooljaar

Nieuw schooljaar, nieuwe regelgeving. Welke invloed heeft ze vanaf 1 september 2023 op jou als leraar, op je school en op je leerlingen? 

leraar in de lerarenkamer

Word je gepest, stap dan naar je directeur, preventieadviseur, vertrouwenspersoon of vakbondsafgevaardigde. Maar wat als het zo niet opgelost raakt?

Verdwijnen er vakken? Groeien de verschillen tussen scholen? En hoe streng s de inspectie volgend jaar? 10 inzichten over de nieuwe eindtermen of minimumdoelen.

Portret Pieter Sprangers

“Personal coaching helpt je niet alleen als het slecht met je gaat”, zegt Pieter Sprangers, ex-schooldirecteur en onderwijsdesigner bij Domo De Refontiro. Hij coacht directeurs die willen groeien.

Persoon tekent Progressiecirkels

Met de progressiecirkel breng je de vooruitgang van een individu of team tijdens een innovatieproces in kaart. En dat werkt motiverend.