Vlaanderen
Klasse.be
Commandobunker Kemmel

De Commandobunker Kemmel werd gebouwd begin jaren vijftig van de vorige eeuw, in volle Koude Oorlog. België en zijn bondgenoten zagen hem als een coördinatiebunker voor de West-Europese luchtverdediging. Hij bleef ongebruikt tot het Belgische leger in 1963 de bunker inrichtte als hoofdkwartier in geval van oorlog, conflict of oefening.

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 4 euro in plaats van 6 euro.

Voorwaarden
  • De Commandobunker is beperkt toegankelijk: max. 49 bezoekers per tijdstip.
  • In de zomermaanden (tot 15/11) kan je de bunker bezoeken op dinsdag, zaterdag en zondag; in de wintermaanden (tot half februari) enkel op zaterdag en zondag.
  • Met het ‘multi-sites ticket’ heb je één jaar lang de tijd om een bezoek te brengen aan de 6 sites van het War Heritage Institute: het Koninklijk Legermuseum in Brussel, het Fort van Breendonk, Gunfire in Brasschaat, de Dodengang in Diksmuide, de Commandobunker Kemmel in Heuvelland en Bastogne Barracks.
  • Met het ‘multi-sites abonnement’ mag je de 6 sites één jaar lang zoveel je wil bezoeken.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 15 tot 18 jaar.

Omschrijving

Je kan gebruik maken van het educatief pakket ‘De Korte 20ste eeuw’. Tijdens dit arrangement voor de derde graad secundair onderwijs krijgen je leerlingen 3 oorlogen toegelicht met behulp van tijdlijnen en overzichtskaarten. Op het programma staan een bezoek aan de Loopgravensite Bayernwald in Wijtschate uit WO I, een bezoek aan de Bunker van de Maginotlinie in Sint-Jans-Cappel uit WO II en een bezoek aan de Commandobunker Kemmel uit de Koude Oorlog.

De prijs voor dit arrangement is afhankelijk van de grootte van de groep. Laat de prijs berekenen via mail.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Commandobunker Kemmel
Lettingstraat 64
8950 Dranouter
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren