Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Commandobunker Kemmel – Koude Oorlog

Commandobunker Kemmel

Begin jaren vijftig van de vorige eeuw, in volle Koude Oorlog, bouwen België en zijn bondgenoten een coördinatiebunker voor de West-Europese luchtverdediging. Hij bleef ongebruikt tot het Belgische leger in 1963 de bunker in gebruik nam om in te richten als hoofdkwartier in geval van oorlog, conflict of oefening.

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 4 euro in plaats van 6 euro.

Voorwaarden

Met het ‘multi-sites ticket’ heb je één jaar lang de tijd om een bezoek te brengen aan de zes sites van het War Heritage Institute: het Koninklijk Legermuseum in Brussel, het Fort van Breendonk, Gunfire in Brasschaat, de Dodengang in Diksmuide, de Commandobunker Kemmel in Heuvelland en Bastogne Barracks. Met het ‘multi-sites abonnement’ mag je de zes sites één jaar lang zoveel je wil bezoeken.


De Commando bunker is beperkt toegankelijk, ook als je individueel komt, want slechts een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten (max. 49 per bezoekerstijdstip). In de zomermaanden (tot 15/11) op dinsdag, zaterdag en zondag; in de wintermaanden (tot half februari) enkel op zaterdag en zondag.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 15 tot 18 jaar.

Omschrijving

Je kan gebruik maken van het educatief pakket ‘De Korte 20ste eeuw’. Tijdens dit arrangement voor de derde graad secundair onderwijs krijgen je leerlingen 3 oorlogen toegelicht met behulp van tijdlijnen en overzichtskaarten.

Op het programma staan een bezoek aan de Loopgravensite Bayernwald in Wijtschate uit WO I, een bezoek aan de Bunker van de Maginotlinie in Sint-Jans-Cappel uit WO II en een bezoek aan de Commandobunker Kemmel uit de Koude Oorlog.

Je betaalt 10 tot 13 euro per leerling. Daarvoor krijg je toegang tot de 3 sites, educatieve begeleiding en didactische verwerking. Reserveer tijdig via toerisme@heuvelland.be of 057 45 04 55.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Commandobunker Kemmel – Koude Oorlog
Lettingstraat 64
8950 Dranouter
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren