Vlaanderen
Klasse.be
Kinderen poseren met een gevangenistenue
Kinderen in het gevangenismuseum

Ontdek in het Gevangenismuseum van Merksplas de geschiedenis van misdrijven plegen en het bestraffen daarvan door de eeuwen heen. Begin bij de galg en kom via de tuchthuizen en de stervormige gevangenissen terecht bij het huidige strafsysteem.

Jouw voordeel

1 euro korting op je toegangsticket. Je betaalt 6 euro in plaats van 7 euro.

Voorwaarden

Je kan het Gevangenismuseum enkel bezoeken als je vooraf je ticket reserveert via booking@gevangenismuseum.be.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 10 tot 14 jaar.

Omschrijving

Een museumgids vertelt het verhaal op kindermaat. De museumgids kost 60 euro. Je kan ook gebruik maken van de inleefkoffers. Zo krijgen je leerlingen al spelend inzicht in vrijheidsberoving, discipline, normen en waarden, maar ook in de vroegere en huidige functies van de gebouwen op het domein. De koffers ontleen je voor 25 euro per dag.

Op een cd-rom staan aanpasbare werkbladen en achtergrondinformatie, zodat je een leerrijke educatieve wandeling kan maken op het domein. De leerlingen maken er kennis met de natuur (bomen, planten, dieren) en met de geschiedenis van de landloperskolonie. Je begeleidt zelf de wandeling. De cd-rom kost 25 euro.

Je betaalt 6 euro per leerling, inclusief een gratis drankje. Begeleidende leraren mogen gratis binnen. Reserveer je bezoek.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis
  • mens & maatschappij

Waar?

kaartje

Gevangenismuseum
Kapelstraat 9
2330 Merksplas
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren