De interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen

Gevangenismuseum

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

kinderen in museum

Ontdek in het Gevangenismuseum in Merksplas de geschiedenis van misdrijven plegen en het bestraffen daarvan door de eeuwen heen. Begin bij de galg en kom via de tuchthuizen en de stervormige gevangenissen terecht bij het huidige strafsysteem.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Hele dag
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 10 tot 14 jaar.

Omschrijving

Een museumgids vertelt het verhaal op kindermaat. De museumgids kost 50 euro.

Je kan ook gebruik maken van de inleefkoffers. Zo krijgen je leerlingen al spelend inzicht in vrijheidsberoving, discipline, normen en waarden, maar ook in de vroegere en huidige functies van de gebouwen op het domein. De koffers ontleen je voor 25 euro per dag.

Op een cd-rom staan aanpasbare werkbladen en achtergrondinformatie, zodat je een leerrijke educatieve wandeling kan maken op het domein. De leerlingen maken er kennis met de natuur (bomen, planten, dieren) en met de geschiedenis van de landloperskolonie. Je begeleidt zelf de wandeling. De cd-rom kost 25 euro.

Je betaalt 4 euro per leerling, inclusief een gratis drankje. Begeleidende leraren mogen gratis binnen. Reserveer je bezoek.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Waar is mijn
Lerarenkaart?