Vlaanderen
Klasse.be
Kunstberg Brussel

Met je Lerarenkaart

Ontdek Brussel met je Lerarenkaart

  • 16 juni 2023
  • 3 minuten lezen

Je volgende citytrip? Die beleef je in eigen land! Het Atomium, Manneke Pis en de Grote Markt moet je zien, maar ook de vele musea zijn een bezoekje waard. Smullend van een Brusselse wafel wandel je langs toeristische trekpleisters en verborgen parels. Geniet van onze bruisende hoofdstad met je Lerarenkaart!

1. Museé Magritte Museum

Ken je klassiekers. Verken in het hartje van de hoofdstad de surreële wereld van René Magritte: hij kon alledaagse dingen omtoveren tot iets buitengewoons. Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld was een Belg en leeft verder in het Musée Magritte Museum: met meer dan 200 werken is dit de allergrootste Magritte-verzameling ter wereld.

Gezin in het riool
Verkoelend wandelen in het Brusselse Riolenmuseum.

2. Riolenmuseum

Verken Brussel ondergronds en loop tussen de drukke verkeersaders door. Het riolennet is ongeveer 350 km lang met de Zenne in de hoofdrol. Waarom en hoe de arbeiders dit klusje klaarden, ontdek je tijdens je bezoek aan het Riolenmuseum. Geen zorgen: er zijn weinig onfrisse geuren of fauna en flora die je doen schrikken tijdens deze boeiende doortocht.

3. Belgisch Stripcentrum

Cultureel erfgoed waar ook jouw leerlingen vertrouwd mee zijn? Dat vind je in het Belgisch Stripcentrum! Duik samen met je favoriete stripfiguren in de geschiedenis en het productieproces van de strip. De immersieve ruimtes zorgen voor een totaalervaring voor jong en oud. Bovendien is het gerenoveerd oud-warenhuis van Horta’s hand een prachtige setting. Zet je ontdekkingsreis verder langs de mooie stripmuren in de Brusselse straten!

Mima
Snuif moderne kunst in MIMA Brussel.

4. MIMA

Verruim je blik op kunst in het MIMA. Het is zonder twijfel de hipste plek in Molenbeek die de 2.0-cultuur in de spotlights zet. In de opgewaardeerde wijk langs het kanaal ligt The Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg het MIMA. Het museum staat telkens in het teken van een tijdelijke expo. Geen stoffig museum maar kunstwerken van jonge, inspirerende kunstenaars. 

5. Muziekinstrumentenmuseum

Geef je ogen én oren de kost in het Muziekinstrumentenmuseum met een van ‘s werelds grootste collecties muziekinstrumenten! Klinkt dit als muziek in de oren? Ook het prachtige art-nouveaugebouw dat het museum huisvest, is een bezoekje waard. De audiogids laat jou en je leerlingen kennis maken met nieuwe geluiden van over de hele wereld.

6. BELvue museum

Wil je alles weten over België? Dan ben je bij het BELvue museum aan het juiste adres! 7 thema’s loodsen je door de geschiedenis van België. De galerij met bekende en minder bekende voorwerpen, zoals een lithografie van Magritte, geeft je een unieke kijk op ons Belgenland. Als hoofdstad van België én Europa ademt Brussel democratie. Het BELvue museum herbergt dan ook het educatief centrum voor democratie. 

Coudenbergpaleis
Onder de grond in het Coudenbergpaleis in Brussel.

7. Coudenbergpaleis

Combineer je bezoek aan het BELvue museum gratis met een ontdekkingsreis in het Coudenbergpaleis. Je loopt er over de straten van het middeleeuwse Brussel én onder de straten van het moderne Brussel. Op muzikale wijze of via 3D-animaties dompelt de archeologische site je onder in het verhaal van Keizer Karel en zijn paleis. 

8. Experience.Brussels

Krijg je maar niet genoeg van Brussel? Leer de metropool nóg beter kennen met een bezoekje aan Experience.Brussels. Maak kennis met Brusselse woordenschat en verken elke straathoek via de interactieve 3D-maquette. De ligging dicht bij het Magritte museum, Coudenbergpaleis en Muziekinstrumentenmuseum creëert de ideale gelegenheid om even binnen te springen! 


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Laura Muyldermans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


T

Trui Catteeuw

15 januari 2019

Fijn!

Nu 'og... Wachten op korting op de trein?

Reageren
A

Anne

25 januari 2019

Recent gratis in Brussel naar het nieuwe museum over de Vrijmetselarij (op luttele meters van het Brouckèreplein!) geweest.
Bijzonder mooi en boeiend om flink wat te leren over een slecht bekend fenomeen in onze wereld. Bijzonder fraai gerestaureerd gebouw....

Reageren
f

f

6 april 2021

Ook gratis met lerarenkaart: garderobe van Manneken Pis

Reageren

Laat een reactie achter