Vlaanderen
Klasse.be

Klik & Print

Download: poster en kaartje om ouders welkom te heten

  • 19 oktober 2021
  • 2 minuten lezen

Met deze poster en het welkom-kaartje laat je ouders weten wanneer je tijd voor hen hebt en verlaag je de drempel voor een goed gesprek.

Poster

Ouders tonen dat ze welkom zijn in jullie school zijn? Hang de poster ‘Blij je te zien’ uit aan de schoolpoort, in de gang of op de klasdeur.

Blij je te zien poster

Poster: Blij je te zien

Welkom-kaartje

Ouders laten weten wanneer en hoe ze bij je terecht kunnen met een vraag of idee? Met het welkom-kaartje maak je op een persoonlijke manier duidelijk wanneer je tijd hebt en hoe je vlot bereikbaar bent. Vul het in en geef het als jouw ‘visitekaartje’ mee via de agenda, tijdens het infomoment of oudercontact.

Met heldere en duidelijke afspraken vermijd je frustraties. Wanneer ben je lesvrij op school en aanspreekbaar? Wil je ook telefonisch contacteerbaar zijn? Enkel voor dringende vragen, of enkel voor 20 uur? Ouders verwachten niet dat je continu bereikbaar bent. Jouw duidelijke afspraken op het welkom-kaartje zullen ze alvast appreciëren en respecteren.

Op welke termijn beantwoord je online vragen? Hoe pakken je collega’s dat aan? Met dit digicharter maak je op schoolniveau een afsprakenkader over de online communicatie van je school.

Zo verlaag je de drempel voor een vlot contact

Welkom-kaartje: Ik heb tijd voor je

Download hier het welkom-kaartje (A4/PDF)

Cherline De Maeght

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter