Vlaanderen
Klasse.be
Mons Belfort

Met je Lerarenkaart

De steile opgang van Mons: 5 hoogtepunten

  • 8 november 2021
  • 2 minuten lezen

Mons (Bergen) is een verborgen parel in België. In de voormalige industriestad zijn cultuur en geschiedenis met elkaar verweven. Deze 5 toppers zetten je op weg voor een belevingstocht langs moderne kunst, architectuur en wetenschap. Verrassend en met bergen voordeel met je Lerarenkaart.

1. Belfort

Geniet je graag van een mooi uitzicht? Boven op het 87 meter hoge Belfort van Mons kan je de stad en het landschap van de Borinage bewonderen. In de toren leer je alles over de bouw van dit monument en kan je een beiaard met 74 (!) klokken in werking zien.

18 vrouwenportretten door Florence Sabatier (Atelier Mouette)

2. Expo Vrouwenportretten

Naamloze heldinnen, strijdsters, kunstenaressen en visionaires krijgen een gezicht in het Mundaneum. Belgische vrouwen die, haast onzichtbaar, streden voor emancipatie en vrouwenrechten. Hier staan ze terecht in de spotlights.

3. Voormalig Slachthuis

Oude industrie ontmoet moderne kunst in het Voormalig Slachthuis van Mons. In het centrale pand bewonder je moderne kunst van eigen bodem. Jonge kunstenaars brengen oude ambachten zoals keramiek, glas en textiel tot leven in de stal. Genieten van een hapje en drankje kan je achteraf in het voormalige koelhuis Frigo. Alleen al voor de industriële architectuur is dit meer dan een bezoekje waard.

Kinderen doen een experiment in SPARKOH!
Wetenschappelijk avonturenpark SPARKOH! in Mons

4. SPARKOH!

Net buiten Mons vind je het wetenschappelijk avonturenpark SPARKOH! (vroeger Het Pass). 15 interactieve tentoonstellingen dompelen je onder in chemie, technologie, natuur en het menselijk lichaam. In de buitenruimte kan je een mooie wandeling maken op een begroeide mijnterril of het kind in je naar boven halen op het speelterrein.

5. Museum van de Doudou

Folklore leeft in Mons. Elk jaar met Pinksteren wordt de stad volledig ondergedompeld in de legende van Joris en de draak. In het Museum van de Doudou hoef je niet te wachten tot dan en kan je via films, multimediapunten en voorwerpen het volksfeest zelf beleven.

Lotte Kerremans & Patrick De Busscher

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter