Vlaanderen
Klasse.be
Winterpanorama Rozenhoedkaai Brugge

Met je Lerarenkaart

5 tips voor een dagje Brugge, die Scone met je Lerarenkaart

  • 16 juni 2023
  • 2 minuten lezen

Kuieren langs de reien, een selfie met een zwaan, genieten van historische gebouwen, paardenkoetsen en misschien een krinkelende winkelende waterding: Brugge ademt een prachtig verleden. Je Lerarenkaart zorgt voor een dagje zalig en voordelig toeven tussen geschiedenis, romantiek en chocola in Brugge die Scone

1. Gezellehuis

Zag Guido Gezelle zijn ‘schrijverke’ op de Brugse reien? Ben je benieuwd naar het oeuvre en het leven van de fascinerende taalvirtuoos? In het Gezellehuis, zijn geboortehuis, komt zijn werk tot leven in de vele handschriften, foto’s en boeken. Loop langs zijn schrijftafel met reiskoffertje en rozenkrans en struin door de tuin op zoek naar je eigen inspiratie.

Maquette in het Gruuthuusemuseum
500 jaar Brugse geschiedenis is te bewonderen in het Gruuthusemuseum.

2. Gruuthusemuseum

Brugge spreekt tot de verbeelding. Duik in de geschiedenis van de stad in het vernieuwde Gruuthusemuseum. Achter de prachtig gerenoveerde gevel van het stadspaleis geeft de stad zich letterlijk en figuurlijk bloot. Majestueuze wandtapijten, unieke gotische glasramen, houtsculpturen en Brugse kant, nemen je mee door 3 cruciale periodes in het rijke verleden van de stad.

3. Groeningemuseum

Een unieke verzameling van 6 eeuwen Belgische beeldende kunst vind je in het Brugse Groeningemuseum. Met werk van Vlaamse primitieven als Jan van Eyck en Hans Memling over het neoclassicisme van Joseph Odevaere naar de 20e-eeuwse moderne kunst van René Magritte, Roger Raveel en Raoul De Keyser. Het is een dynamische plek: de collectie wisselt regelmatig en je kan genieten van prestigieuze tentoonstellingen met internationale allure.

Demonstratie in Choco-Story, The Chocolate Museum
In Choco-Story Brugge ontdek je chocolade in alle kleuren en vormen.

4. Choco-Story

Een museum over chocolade! Je ontdekt er het geheim van al dat lekkers met je Lerarenkaart. Choco-Story dompelt je met objecten, demonstraties en smaaktesten onder in 5000 jaar geschiedenis. Aan de hand van een unieke collectie van bijna 1000 voorwerpen ontrafel je de oorsprong en evolutie van chocolade. Je maakt een zintuiglijke reis door de tijd, waarbij je niet alleen kijkt, maar ook ruikt en proeft. 

5. Diamantmuseum

Het is al geen goud wat blinkt. Soms is het zelfs diamant! In de collectie van het Diamantmuseum bijvoorbeeld. Het museum leert je hoe je diamant herkent, hoe het ontgonnen wordt en welke rol Brugge eeuwen geleden speelde op de diamantmarkt. Hoogtepunt is de dagelijkse diamantslijpshow, uniek in de wereld. Je ziet er met welke technieken een ruwe diamant een sprankelende briljant wordt.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter