Vlaanderen
Klasse.be
Museum aan de stroom - Vrouw kijkt uit over Antwerpen

Met je Lerarenkaart

7 keer op stap in Antwerpen met je Lerarenkaart

  • 16 juni 2023
  • 3 minuten lezen

Waarom Antwerpenaren zo trots zijn op hun stad? Dat ontdek je voordelig met je Lerarenkaart! De historische binnenstad en prachtige gevels herinneren aan de florerende handel in de middeleeuwen. Ook vandaag is het dé place to be voor shoppers, foodies en cultuurliefhebbers. Van de Zoo en de Schouwburg over het MAS tot aan de Meir. Je zal je niet snel vervelen in deze eeuwenoude én hippe havenstad!

1. Antwerp by bike

Geen betere manier om Antwerpen te verkennen dan met de begeleide fietstours van Antwerp by Bike! Kies een van de thematische fietstours langs de haven, Antwerpse klassiekers of restanten van de Gouden Eeuw. Of huur een fiets en trek er zelf op uit. Is er aan jou geen wielrenner verloren gegaan? Geen zorgen! Tijdens de stadswandelingen van Walking in Antwerp loodst een gids je door de stad met haar vele geheimen. Boek een privétour of sluit aan bij een wandelingen door de joodse wijk of langs Antwerpse hoogtepunten.

nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience te Antwerpen - Tip van de Lerarenkaart
De prachtige Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

2.  Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Duik na je fiets- of wandeltocht in het rijke Antwerpse erfgoed. Tijdens de zomermaanden kan je de adembenemende Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience bezoeken. De wereld van Harry Potter is er niets tegen! De tijdelijke expo’s verrassen je met boeiend erfgoed, zoals unieke barokke kunstwerken. Slenter na je bezoekje nog even in de gezellige straten rond de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

3. Museum Vleeshuis

Onder de indruk van de kathedraal? Hou de georganiseerde torenbeklimmingen van Museum Vleeshuis in het oog want ze zijn snel volzet! In Museum Vleeshuis kom je terecht in de wondere wereld van muziek en dans. Reis in het oude gildehuis 800 jaar door de tijd en ontdek al luisterend de plaats van muziek in de Antwerpse geschiedenis.

Mensen met tablet zoeken op kaart van de Haven van Antwerpen
In Portopolis ontdek je op een interactieve manier de Antwerpse haven.

4. Museum Aan de Stroom

Van kunst en erfgoed tot workshops en leerrijke expo’s, in het MAS valt altijd iets te ontdekken! Leer alles over Antwerpen en zijn geschiedenis, de wereld en tradities van dichtbij en veraf. De liefhebbers van vergezichten kunnen op het dak genieten van een 360°-uitzicht over de grootstad. Ben je gefascineerd door de haven? Spring dan even binnen bij Portopolis. Het gratis bezoekerscentrum ligt naast het MAS en dompelt je onder in de Antwerpse wereldhaven.

5. Red Star Line museum

Vandaag staat de haven vooral bekend om zijn wereldhandel. Maar ooit vertrokken hier duizenden landverhuizers naar het verre Amerika om een nieuw leven te starten. In een oude havenloods vertelt het Red Star Line Museum persoonlijke verhalen van migranten uit heel Europa en ontdek je de lange reis die ze aflegden. Treed in de voetsporen van de reizigers aan boord van de Red Star Line!

Fotomuseum in Antwerpen - Tip van de Lerarenkaart
In het Fotomuseum stap je in de wondere wereld van fotografie.

6. FOMU

Geniet van de zon en picknick langs het water en neem dan een duik in de wereld van de fotografie. Het Fotomuseum toont collecties van nationale en internationale topfotografen. Ondervind zelf hoe foto’s kunnen raken en leer meer over de verschillende vormen van fotografie. Wil je op een andere manier naar kunst en fotografie kijken? Neem dan deel aan een slow focus sessie, ideaal om even te verstillen in de drukke stad. 

7. ZOO Antwerpen

Heb je nog wat meer tijd in Antwerpen? Geniet dan van groen in het midden van de stad! De savanne, mensapenvallei, het reptielenhuis en de Egyptische tempel brengen je naar alle hoeken van de wereld. Beleef magie in de vlindertuin of leer  over de olifanten en zeeleeuwen tijdens de ‘verzorgersbabbel’. Net zoals de stad heeft ZOO Antwerpen een rijke geschiedenis; de luisterwandeling zet het erfgoed van de zoo in de kijker. Een leerrijk extraatje!


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Laura Muyldermans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter