Vlaanderen
Klasse.be

Mag dat?

Kan ik ook buiten de schoolvakanties een dag vakantie nemen?

  • 2 juli 2015
  • 1 minuut lezen

Kan ik ook buiten de schoolvakanties een dag vakantie nemen? Bijvoorbeeld om naar een begrafenis te gaan?

Geike S.

Nee, dat kan niet

De vakantiedagen van de leerlingen zijn ook jouw vakantiedagen. Buiten deze dagen kan je geen vakantie nemen.

Als je wegens een gebeurtenis in jouw gezin of familie toch verlof nodig hebt, kun je omstandigheidsverlof of uitzonderlijk verlof aanvragen. Voor een geboorte, huwelijk of overlijden in de familie heb je recht op een aantal dagen omstandigheidsverlof. Dat vraag je aan bij je directeur. Achteraf dien je een uittreksel uit de geboorte- of huwelijksakte of een overlijdensbericht in.

Daarnaast heb je ook recht op uitzonderlijk verlof wegens overmacht. Die overmacht moet het gevolg zijn van een ziekte of ongeval van iemand met wie je onder hetzelfde dak woont: je partner, een bloed- of aanverwant, een opgenomen kind in het kader van adoptie of pleegvoogdij. Je geeft aan je directeur een medisch getuigschrift waaruit blijkt dat je bij die persoon aanwezig moet zijn. Dit uitzonderlijk verlof is beperkt tot 4 dagen per kalenderjaar.

Michel Van Laere

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


E

Erica

12 september 2015

Kan een directie je verplichten om per muzo les een lesfiche te maken met leerplandoelen, lesdoelen ,... ( net een lesvoorbereiding ) . Wetende dat ik al 22 jaar in het onderwijs sta...
Kan een directie je verplichten een boek vol observaties te noteren met daarbij steed een verwijzing naar wat ga ik er als leerkracht aan doen en wanneer ?
Ik zie het echt niet meer zitten ... Mijn werk domineert en overheerst !!!

Reageren
E

Els vercammen

16 januari 2019

IK weet niet het antwoord op de vragen, maar cov kan je wel helpen. Neem contact op en besef dat onderwijs en een kwaliteitsvol leven met dergelijke directeurs onleefbaar wordt. Na 10 jaar onderwijs heb ook ik een zak van niet-waardering, onmenselijkheden, leugens,... Je bent altijd 'kop van jut' bij directie, leerlingen, ouders en collega's. Je moet ontzettend hard zijn om het allemaal te kunnen volhouden... Een knelpuntberoep? Tekorten? De ene burn out na de andere.... Hoe zou het komen? Ik heb het 10 jaar vol motivatie gedaan, heb uiteindelijk nog geen werk, een map c4's, ... Ook ik stop ermee... Onderwijs slorpt op maar geeft niks terug... Alles is beter dan dit!

Reageren

Laat een reactie achter