De aarde rond de zon laten draaien of de Poolse bevolking in 2040 opzoeken? Aardrijkskundeleraar Bart geeft les met 3D-animaties en digitale diagrammen.
Scholen zitten op een berg informatie van leerlingen. De digitalisering in onderwijs roept nieuwe vragen op rond GDPR. De Data Protection Officers (DPO) van de onderwijsverstrekkers geven helder antwoord.
Digitale omslag: ICT in elk vak, een laptop voor elke leerling. “Maar maak eerst je pedagogische visie”, waarschuwt directeur Veerle. "Zodat die laptop een middel blijft, en geen doel op zich wordt."
"Als we tablets reduceren tot amusement dan onderschatten we kleuters", stellen CT-coördinator Ann en kleuterleraar Anneloor: Daarom start hun prikkelende ICT-leerlijn al in de kleuterklas.
Met een VR-bril in de grafkamer van Toetanchamon rondneuzen, door het zonnestelsel zweven of leven in een vluchtelingenkamp. Professor Wijnand Ijsselsteijn toont wat je nu al kan met virtual reality in de klas en blikt vooruit.
Professor informaticawetenschappen Frank Neven loodst je door het abc van computationeel denken. En wat moeten leelringen zelf kunnen in tijden van AI?
Als ik als leraar een film(fragment) vertoon in de klas, moet ik dan toestemming hebben van de maker en SABAM een vergoeding betalen? Geldt dit ook voor YouTube-filmpjes?
In de lagere school leren programmeren: niets voor jou? Onvoldoende computers? Of andere drempels? ICT-coördinator Lies en CoderDojo-coach Toon helpen je erover.