Vlaanderen
Klasse.be
blik in experience.brussels

Ben jij Brusseleir of totaal onbekend in onze hoofdstad? experience.brussels vertelt in een gratis expo over de zinnekes, over de typisch Brusselse diversiteit enz. Via spelletjes, quizzen of gewoon door de zalen dwalen ontdek je de Brusselse savoir-faire.

Jouw voordeel

Gratis voor iedereen. Op vertoon van je Lerarenkaart krijg je een gratis activiteitenboekje (voor kinderen of voor tieners).

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Een bezoek van de tentoonstelling is enkel mogelijk voor groepen van minimum 6 personen. De tentoonstelling kan gedurende 2 uur privé gemaakt worden voor je groep. Reserveer je afspraak op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur via mail of op het nummer 02 563 61 11.

Het basistarief voor een groepsbezoek is 50 euro per tijdsslot. Bekijk ook de andere pakketen. Je betaalt liefst ter plaatse per kaart of per overschrijving.

Je kan kiezen voor een vrij bezoek of voor een pedagogische activiteit voor groepen met een reservatie. Dat is in de toegangsprijs inbegrepen.

 • De Echte Brusseleir: maximaal 30 deelnemers – ongeveer 1 uur – voor 5- tot 7-jarigen
  Bij dit opdrachtenboekje ga je observeren en tekenen. Jongere kinderen ontdekken Brussel met hun verbeelding, creativiteit en artistieke zintuigen. In de kamers wachten verschillende uitdagingen. Aan het einde van hun reis zullen ze enkele aspecten hebben ontdekt die Brussel zo’n fascinerende stad maken.
 • eB! Pursuit: maximaal 30 deelnemers – ongeveer 1,5 uur
  Dit bordspel vertegenwoordigt de hele tentoonstelling. In kleine teams zoeken de deelnemers naar antwoorden. Algemene kennis, informatie verzamelen net als lees- en observatievaardigheden zijn hier nodig. Voor jongeren vanaf 12 jaar.
 • eB! Quiz: maximaal 30 deelnemers – ongeveer 1 uur
  Dit educatieve activiteitenboekje behandelt aardrijkskunde, milieu, geschiedenis, Europese instellingen, enz. Reis van kamer naar kamer en laat je leiden langs originele en leuke vragen, uitdagingen en spelletjes. Spelers scherpen hun kennis, lees- en observatievaardigheden aan.
 • eB! Challenge: maximaal 30 deelnemers – ongeveer 1 uur
  Bij dit bordspel probeer je het midden van de concentrische cirkels te bereiken. In kleine teams verkennen de deelnemers de kamers en gaan ze de uitdagingen aan. Teamwork en observatievermogen hier noodzakelijk. Via de missies ontdek je Brussel vanuit alle hoeken.
 • Rond de wereld in 19 gemeenten: maximaal 30 deelnemers – ongeveer 1,5 uur – voor 8- tot 12-jarigen
  Kinderen krijgen elk een opdrachtenboekje in de vorm van een koffer en gaan in de kamers verschillende uitdagingen aan. Bij elke uitdaging kunnen ze globetrotterstickers verdienen. Zo ontcijferen ze ook de geheime code van hun hangslot. Dit spel helpt de diversiteit van de Brusselse wijken beter te begrijpen.

Past bij deze vakken

 • Aardrijkskunde & biologie
 • Geschiedenis & cultuur
 • Taalvakken

Waar?

kaartje

Experience.brussels
Koningsstraat 4
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

 • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren