Vlaanderen
Klasse.be
Zaal in het GlazenHuis te Lommel
Toren in glas
Buitenaanzicht GlazenHuis

GlazenHuis is een modern glazen paviljoen waar het letterlijk gloeit van de creativiteit. In het glasatelier blazen glaskunstenaars, designers en studenten bijna dagelijks hun ideeën leven in. Zie hen live aan het werk in het museum of creëer je eigen glaskunstwerk in een workshop. Bewonder, beleef en blaas uit.

GlazenHuis zal een grondige verbouwing ondergaan in 2024-2025. Vanaf 1 januari 2024 is het glasatelier gesloten. Het museum blijft toegankelijk tot waarschijnlijk eind mei 2024. Daarna zal het GlazenHuis helemaal gesloten zijn tot de heropening in 2025. Hier kan je de werkzaamheden volgen.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 3 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 12 jaar.

Omschrijving

Er is een aanbod voor leerlingen vanaf het eerste jaar secundair onderwijs. Ze beleven tijdens een museumbezoek de ambacht van het glasblazen. Via eeuwenoude technieken maken glaskunstenaars hier dagelijks unieke glazen kunstobjecten uit heet vloeibaar glas. Loopt je klas helemaal warm voor een workshop glasgieten? De glasblazers leren hen de kneepjes van het vak!

Samen creëren jullie een mal uit het witte kwartszand waar Lommel zo bekend om staat. Eerst maak je een keuze uit verschillende leuke vormen. Na toevoeging van eventueel wat kleur is de zandmal helemaal klaar om vol gegoten te worden met vloeibaar glas van meer dan 1200 graden. Een beleving op zich! Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.

Opgelet: omwille van de afkoeltijd, kunnen de glascreaties niet meteen mee naar huis genomen worden. Vanaf 2 dagen na de workshop kan je de creaties oppikken in de Glasshop.

Past bij deze vakken

  • Muzische vakken
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

GlazenHuis
Dorp 14
3920 Lommel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren