Vlaanderen
Klasse.be
buitenkant architectuur Glashuis

GlazenHuis is een modern glazen paviljoen waar het gloeit van de creativiteit. In het glasatelier blazen glaskunstenaars, designers en studenten bijna dagelijks hun ideeën leven in. Zie hen live aan het werk in het museum of creëer je eigen glaskunstwerk in een workshop. Bewonder, beleef en blaas uit.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 12 jaar.

Omschrijving

Aanbod voor leerlingen vanaf het eerste middelbaar:


Beleef tijdens een museumbezoek de ambacht van het glasblazen. Via eeuwenoude technieken maken glaskunstenaars hier dagelijks unieke glazen kunstobjecten uit heet vloeibaar glas. Loopt je klas helemaal warm voor een workshop glasgieten? Onze glasblazers leren jullie de kneepjes van het vak! Samen creëren jullie een mal uit het witte kwartszand waar Lommel zo bekend om staat. Hiervoor kunnen jullie kiezen uit verschillende leuke vormen. Na toevoeging van eventueel wat kleur is de zandmal helemaal klaar om vol gegoten te worden met vloeibaar glas van meer dan 1200 graden. Een beleving op zich!

Voor deze workshop is geen voorkennis verreist.

Opgelet: omwille van de afkoeltijd, kunnen de glascreaties niet meteen mee naar huis genomen worden. Vanaf 2 dagen na de workshop, kan de leerkracht hiervoor binnenspringen in de Glasshop.

Past bij deze vakken

  • Muzische vakken
  • Techniek & praktijk

Jouw voordeel

  • Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 5 euro.
  • Reserveer vooraf telefonisch je bezoek.

Waar?

kaartje

GlazenHuis
Dorp 14
3920 Lommel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren