Gepubliceerd op
Help elkaar

Verjaardag vieren in de klas? Zo kan het ook!

Elke keer weer datzelfde lied, diezelfde kroon en cupcakes. “Hoe vieren jullie een verjaardag in de klas?” vroeg startende leraar Sandy aan de collega’s op de Facebookgroep van Pas voor de Klas. Met deze tips verdubbel je het plezier en verlaag je de kosten.
 

 1. Privilegekistje

  Welke privileges krijgen je leerlingen graag op hun verjaardag? Als eerste in de rij staan, zelf een werkhoek kiezen of 5 minuten langer buiten spelen? Brainstorm samen met je leerlingen over enkele gunsten en stop ze in een schatkist. De jarige kiest een (of meer) privilege(s) uit de kist.

 2. Feestkoffer mee naar huis

  Vul een koffer met vlaggetjes, een cd vol verjaardagsliedjes, een spelletje, een boek, kleurplaten en een versier-de-taart-spel. De jarige neemt de koffer ’s avonds mee naar huis en viert samen met de ouders verder.

 3. Klascadeau

  Vermijd grootse traktaties. Vraag alle leerlingen om bij de start van het schooljaar eenmalig een kosteloos of zelfgemaakt cadeau mee te nemen. De jarige grabbelt of vist uit de verzameling. Geven ouders toch graag iets mee? Vraag om een boek, spel of bon aan de klas te schenken.

 4. Spotlightkoffer

  Geef je oudere leerlingen op de vooravond van hun verjaardag een koffer mee. Die vullen ze met voorwerpen die hen typeren: een knuffel, een foto of een voorwerp van hun hobby. Maak de volgende dag tijd voor hun levensverhaal en zet de jarige in de schijnwerpers.

 5. Samen feesten

  Organiseer een verjaardagsfeest per maand of seizoen. Alle jarigen van de school verzamelen op de rode loper. Ouders van de jarigen delen de kosten en spreken af wie instaat voor al het lekkers, entertainment en de uitnodigingen.

 6. Verjaardagsslinger

  Met de verjaardagsslinger tel je samen met de jarige af tot zijn of haar bijzondere dag. Elke dag voeg je een schakel toe. Het resultaat: een leuke versiering voor het feest!

Verjaardagsslinger die je zelf in elkaar steekt

Reageer!

Hoe vier jij verjaardagen in de klas? Reageer onderaan en deel je tips!

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

 • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
 • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
 • Je Lerarenkaart 2020 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 30 oktober en krijg je Lerarenkaart 2020 thuisbezorgd.