Vlaanderen
Klasse.be
Tervuren bos

Met je Lerarenkaart

De wereld in en rond het AfricaMuseum

  • 21 maart 2022
  • 2 minuten lezen

Niet alleen ín, maar ook rond bruisend Brussel komt de wereld samen. Steek je Lerarenkaart op zak en doorkruis de Groene Gordel.

Natuur- en cultuurliefhebber? Trek dan je wandelschoenen aan. Vertrek op het marktplein van Tervuren: daar start de Warandewandeling van 5,5 km door het park van Tervuren langs het AfricaMuseum, het Koloniënpaleis en de Sint-Hubertuskapel. Midden in het groen staat een gebeeldhouwde olifant die je uitnodigt om een blik te werpen op het echte equivalent dat je binnen kan bewonderen. Je hoeft geen dure vliegreis te boeken, in het AfricaMuseum verken je de rijke biodiversiteit, fauna en flora van Afrika.

Wilde dieren in het AfricaMuseum
Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren

Het is belangrijker dan ooit dat we onze Belgische koloniale geschiedenis bestuderen. Het museum heeft aandacht voor de overgang van een enge Europese invalshoek naar een bredere, kritische weergave en openheid voor debat. Zet Tervuren alvast op je vakantielijstje. De AfricaMuseumwandeling, tussen de kerk en het museum, leidt je in 1,5 km langs 9 geïllustreerde infopanelen en vertelt je waarom Tervuren de locatie werd voor het gerenommeerde complex.

Een beetje verderop in het zinnenprikkelende Zoniënwoud ligt het Geografisch Arboretum. In het Kapbos, 100 hectaren beukenbos aangelegd in 1875, geef je je ogen de kost. Kijk, luister, ruik, proef en voel! Tijdens de Koninklijke wandeling stap je 7 km tussen wel 460 verschillende soorten bomen die hoog boven je uittorenen.

Fietsers in het zoniënwoud
Fietsen in het Zoniënwoud (Tervuren)

Ook met de fiets zijn er prachtige routes die het woud doorkruisen. Het fietsnetwerk Vlaams-Brabant staat garant voor 2000 km fietsplezier! Check de uitgestippelde fietsroutes door de Druivenstreek, of de glooiende Voervallei. Voor de echte flandriens is er de Brabantse pijl, en voor wie wat ruwere wegen opzoekt, zijn er ‘tervurige’ mountainbikeroutes.

Tijdens een verfrissende tussenstop kan je proeven van de Vlaams-Brabantse streekproducten. Het label ‘Straffe streek’ geeft tips voor de tofste locaties, proevertjes en lekkerste adresjes!


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Klara Tesseur en Sonja Van Droogenbroeck

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter