Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Ik zie, ik zie … astronomisch veel voordelen met je Lerarenkaart

  • 16 december 2021
  • 3 minuten lezen

De Lerarenkaart wordt even Madame Soleil en ziet in haar glazen bol een heleboel voordelen die je met kennis en cultuur verrijken. Kijk mee, trek je Lerarenkaart en wordt naast leraar ook …

Sterrenkijker

Wil je weten hoe je sterren staan? Neem je Lerarenkaart en ga zelf kijken bij de sterrenwachten Cozmix in Brugge, Urania in Hove en de Cosmodrome in Genk. Je leert er alles over de ruimte, ruimtevaart en kan er een reeks meteorieten bewonderen. Maak je klaar voor een tocht tussen sterren en planeten. En tuur naar je sterrenbeeld door een grote telescoop.


Kunstspotter

Een nieuwe hobby in het nieuwe jaar? Inspiratie voor je eigen meesterwerken vind je met je Lerarenkaart. Je creativiteit spijzen met werk van oude en nieuwe meesters kan in het Rubenshuis, het SMAK, Bozar, Museum M, MIMA en La Boverie


Bankier

Hoe je je financiële plaatje in 2023 best kan laten kloppen, kan je ontdekken in het Museum van de Nationale bank in Brussel. Verken de geschiedenis van het geld, vanaf de Mesopotamische kleitabletten tot de euro en de bitcoin.

Speelkaartenmuseum Turnhout expo Censuur en Beeldcultuur
Speelkaartenmuseum – Turnhout

Kaartlegger

Trek je Lerarenkaart in het Speelkaartenmuseum in Turnhout. Je kan er in groep spelen in het Speelkaartenlab. Een digitale quiz, educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk… Tussen al die moderne snufjes voel je toch nog de sfeer van de oude speelkaartenfabriek.


Sportfanaat

Wie dol is op wielrennen maakt met zijn Lerarenkaart een ritje naar Koers, het wielermuseum in Roeselare. Of trapt een eindje weg op het belevingsparcours van het Sven Nys Cycling center. Wie weet vind je er je sportieve uitdaging voor het nieuwe jaar!


Muziekvirtuoos

Strijkers, koperblazers, hoorns, pauken … Leer de klassieke instrumenten van dichtbij kennen met je Lerarenkaart en verlies je in hun prachtige klanken. De gepassioneerde muzikanten van het Symfonieorkest Vlaanderen en het Nationaal Orkest van België dompelen je onder in hedendaagse en klassieke creaties. Luister en geniet met korting.

Gezin maakt winterwandeling in het Zwin
Het Zwin – Knokke

Vogelaar

Het Zwin in Knokke is een internationale luchthaven voor trekvogels. Met je Lerarenkaart volg je ze op hun vlucht. In de interactieve tentoonstelling kom je alles te weten over de interne gps van vogels en hoe ze duizenden kilometers non-stop kunnen vliegen. Buiten kan je op de panoramatoren en langs het huttenparcours je dierenvrienden live bewonderen.


Poëziebeest

Writer’s block in 2023? Niet met je Lerarenkaart! In het Poëziecentrum vind je het grootste poëzieaanbod uit Vlaanderen en Nederland. Snuister door het documentatiecentrum en doe ideeën op over de Zuid-Afrikaanse dichtkunstvariant. Kies daarna een poëzieroute om lekker door Gent te kuieren.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be

Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter