Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

10 tips met je Lerarenkaart bij regendagen

  • 9 juli 2017
  • 3 minuten lezen

Zomervakantie én een zeldzame regendag én je Lerarenkaart? Een perfecte combinatie. De Lerarenkaart selecteerde 10 tips voor jou: ontdek en leer bij in deze interactieve musea.

Grote hal met treinen in Trainworld
Train World – Schaarbeek

1. Train World

Klim aan boord van een authentieke stoomtrein of de eerste sneltrein. Waan je ‘royalty’ in de koninklijke wagons van weleer. Je voelt je de koning te rijk in Train World (Schaarbeek) tussen de imposante treinstellen van vroeger en nu. Korting met je Lerarenkaart.


2. Euro Space Center

In vrijetijds- en ontdekkingspark Euro Space Center (Transinne) word je astronaut voor een dag. Blik terug in de geschiedenis van de ruimtevaart en de impact ervan op ons dagelijkse leven. Gratis met je Lerarenkaart.


3. Suske en Wiske – Kindermuseum

Doe-museum Suske en Wiske – Kindermuseum (Kalmthout) vertelt waar Willy Vandersteen de mosterd haalde en hoe een stripverhaal tot stand komt. Én je mag er zelf creatief aan het werk. Korting met je Lerarenkaart.

Kaas leren maken in de oude kaasmakerij
De Oude Kaasmakerij – Passendale

4. De Oude Kaasmakerij

Van koe tot koelkast: hoe wordt en werd kaas gemaakt? In ‘De Oude Kaasmakerij’ in Passendale ontdek je alles over de wereld van zuivel, kaas en landbouw. Ruik en proef, en leer er zelf kaas maken! Korting met je Lerarenkaart.


5. Museum Vleeshuis

600 jaar muziek en dans in de stad Antwerpen! Het Museum Vleeshuis brengt verhalen van vroegere speellieden, toont hoe muziekinstrumenten worden gemaakt en neemt je mee naar de allereerste bals en operaoptredens. Gratis met je Lerarenkaart.


6. Hidrodoe

Via meer dan 120 denk- en doe-opstellingen kan je in waterdoecentrum Hidrodoe (Herentals) zelf experimenteren en leer je meer over water in de wereld, de geschiedenis en de fysica. Gratis met je Lerarenkaart.

kind op een oude fiets
KOERS. – Roeselare

7. KOERS. Museum van de Wielersport

Ook bij slecht weer kan je over de Vlaamse kasseien dokkeren … in KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare). Kruip eens op een  hoge bi en waan je wereldkampioen tussen de gesigneerde memorabilia, trofeeën, fietsonderdelen, beeld- en audiofragmenten uit de wielergeschiedenis. Korting met je Lerarenkaart.


8. Red Star Line Museum

Een bewogen reis naar je nieuwe vaderland Noord-Amerika: in het Antwerpse Red Star Line Museum volg je het spoor van de landverhuizers. Van hun geboortedorp in Vlaanderen naar Antwerpen, waar je inscheept bestemming Ellis Island. Gratis met je Lerarenkaart.


9. Avonturenpark Koezio

In het ‘Special Agent Center’ Koezio (Brussel) word je geheim agent. Spring, ren maar denk vooral goed na. Je fysieke en intellectuele talenten, én een sterke teamgeest heb je nodig voor de verschillende proeven. Korting met je Lerarenkaart.


10. Mijnmuseum

Ontdek het zwarte goud (steenkool) in het Mijnmuseum in Beringen. Het mijnverleden van Limburg komt tot leven in een moderne tentoonstellingsruimte met ondergrondsimulatie en historische mijngebouwen. Korting met je Lerarenkaart.


Meer dan 1000 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be

Patrick De Busscher, Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Reageren is niet mogelijk.