gaaandeslagmetnieuwsindeklas

De mooiste picknickplekjes met je Lerarenkaart

Lokt de zomer je naar buiten? Ideaal voor een uitstapje met je Lerarenkaart! Stil die cultuurhonger en geniet tegelijk van een gezellige picknick op de mooiste openluchtplekjes. Wordt het een royale déjeuner sur l’herbe of een sober gevulde knapzak?

Lerarenkaart 2021

Ontdek deze 18 plekjes en pik er eentje uit


Het Zwin

Vogels spotten in het Zwin

Met je haren in de wind en stevige stapschoenen aan je voeten snuif je de zeelucht op. Ga uitwaaien in het Zwin Natuur Park, de internationale luchthaven voor vogels. Eten en drinken is niet toegestaan in het park zelf, maar je kan er wel terecht op het picknickterras.


Uitwaaien aan de Sint-Janshuismolen

Vanop de heuvel van de Sint-Janshuismolen heb je een prachtig uitzicht op Brugge en zijn torens. Dichtbij vind je picknickbanken en groene stoelen om te verpozen tussen de molenwieken. Vlakbij kan je er al het nodige vinden om je rommelende maag de mond te snoeren.

Sint-Janshuismolen

Leiebrug Wervik bij het Tabaksmuseum

Ceci n'est pas du tabac

Op de grens van Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië staat een schuilhut met picknicktafel dicht bij het Nationaal Tabaksmuseum. Je kan er bekomen van de overdaad aan rookwaren in het museum. Inhaleer de zuivere lucht aan de waterkant en geniet van het kabbelende water tijdens een boottochtje op de Leie.


Een rondje Turnhout

Combineer je bezoek aan het Taxandriamuseum en/of het Nationaal Museum van de Speelkaart met een of meer picknickroutes in Turnhout. Geen tijd gehad om zelf hapjes te maken? Bij de cateraars in de buurt vind je zeker je gading.

Picknickplekjes in Turnhout

Bomentuin Arboretum Kalmthout

Op plantenspeurtocht

Vergeet Pinterest! Zoek en vind inspiratie voor de beplanting in je tuin in het Arboretum Kalmthout. Je ontdekt er de meest gevarieerde plantenverzamelingen van Europa. Tussen al deze natuurpracht levert de Piknikfabriek je picknickmand in het park. Je eigen meegebrachte lunch moet je wel opeten op het gezellige tuinterras.


Turen naar sculpturen

Picknicken tussen de kunstwerken? Dat kan zonder probleem in het Middelheimmuseum. Kunst en natuur gaan er hand in hand. In het museumpark kan je overal van je lunch genieten. Bij slecht weer kan je schuilen in het kunstwerk Franchise Unit van Atelier van Lieshout.

Middelheimmuseum Antwerpen

Binnentuin Sint-Pietersabdij Gent

La douce France in hartje Gent

Zijn de 105 krijtcirkels op het Sint-Pietersplein in Gent allemaal bezet? Achter de statige gevel van de Sint-Pietersabdij schuilt een weelderige tuin met kruiden, fruitbomen en wijnranken. Rust er uit na je tocht door de Wereld van Kina.

Astene Sas

Kunst als Leie-draad

Check zeker ook eens deze parel! Mudel toont je werken gemaakt door kunstenaars uit de Leiestreek. Maak kennis met Claus, Servaes, Permeke, Raveel en De Keyser. Langs de meanderende Leie wandel je daarna naar Astene Sas. In de buurt zijn er talrijke plekjes om halt te houden en te picknicken langs het water. Met je voeten erin geniet je nóg meer!


Kasteel van Gaasbeek

Een hoffelijk bezoek

Spreid je dekentje uit tussen de kronkelende paadjes en eeuwenoude bomen in het park rond het Kasteel van Gaasbeek. Het kasteel zelf is gesloten tot 2023 wegens renovatiewerken maar de museumtuin is wel toegankelijk en zeker een bezoek waard.


Verpozen in de botanische tuin

De Plantentuin Meise is een oase van rust en biedt je 92 hectare wandelplezier. Is de fut er wat uit na al dat gekuier? Take a break en verwen jezelf met een lekkere Plantentuinkoffie of een andere dorstlesser.

Plantentuin Meise

Park aan het Africamuseum

Gazellig grazen in Tervuren

In het AfricaMuseum komen thema's zoals de koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit ruimschoots aan bod. Herbron jezelf in het majestueuze park rond het museum. Plaats genoeg voor een picknick in of naast het gras.


In en rond het Jubelpark

In hartje Brussel, in het Jubelpark, is er heel veel ruimte om je picknicklaken neer te leggen. Stap onder de triomfboog Autoworld binnen voor een tijdreis door de automobielgeschiedenis. Ben je geen autofreak? Dan kan het Legermuseum of het Museum Kunst & Geschiedenis je misschien bekoren.

Jubelpark

Domein Solvay

Duizend rododendrons

Het Museum Fondation Folon ligt in de boerderij van het kasteel van Terhulpen. Het domein Solvay, een waar wandelparadijs, nodigt je uit om te verpozen op de grasvelden aan het meer tussen de stoere bomen en de kleurrijke rododendrons.


Abdijsite Herkenrode

Aan de stille waters

In Abdijsite Herkenrode beleef je de middeleeuwse geschiedenis in het prachtige, waterrijke natuurgebied De Wijers. Verken dit land van 1001 vijvers en deponeer je koelbox op een van de originele picknickplekjes. Vergeet je verrekijker niet op je zoektocht naar zeldzame waterdieren.

Alden Biesen

Bloemenpracht in Alden Biesen

Ontdek de talloze troeven van de Landcommanderij Alden Biesen. Zoek en bewonder de verschillen tussen de Franse en Engelse tuinen. Geen tijd gehad om je picknick voor te bereiden? Bestel een rijk gevulde mand met streekgebonden producten in het toeristisch onthaalcentrum.


Parc Chlorophylle

Ravotten tussen de boomkruinen

Parc Chlorophylle is een superbestemming voor gezinnen met kinderen. Roepen je bengels vanuit de boomkruinen dat ze honger hebben? Verwen hen na het klim- en klauterwerk met lekkere hapjes. Vlak bij het terras kan je de tafel dekken voor het smulfestijn.


10 dingen die je niet wist over Napoleon

In La Boverie ontdek je de waarheid achter het door de tijd geïdealiseerde beeld van Napoleon Bonaparte. Het Boveriepark is een hotspot voor trouwfotografen. Je zal onmiddellijk begrijpen waarom. Vanop je picknickdekentje aan de oevers van de Maas maak je zelf deel uit van het prachtige plaatje.

Boveriepark

Parktuin Mariemont

Royaal genieten van de natuur

Ga op schattenjacht in het Musée Royal de Mariemont. Raoul Waroqué verzamelde een indrukwekkende collectie bijeen. Profiteer van de omringende parktuin tijdens je picknick. Wandel daarna op de kronkelende paadjes rond het museum en ontdek zeldzame planten en eeuwenoude bomen.