Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Picknicken in hartje Brussel en Vlaams-Brabant

  • 29 juni 2022
  • 3 minuten lezen

Van de botanische tuin tot het Jubelpark en het Koninklijk Paleis. Lerarenkaart? Check! Lunchpakket? Check! Trek eropuit en geniet in het hartje van Brussel van kunst, cultuur en de heerlijkste picknickplekjes.

Gezin aan het wandelen in de plantentuin van Meise

Verpozen in de botanische tuin

De Plantentuin Meise is een oase van rust en biedt je 92 hectare wandelplezier. Is de fut er wat uit na al dat gekuier? Take a break en verwen jezelf met een lekkere Plantentuinkoffie of een andere dorstlesser.

Kunstwerk in het Africamuseum

Gazellig grazen in Tervuren

In het AfricaMuseum komen thema’s zoals de koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit ruimschoots aan bod. Herbron jezelf in het majestueuze park rond het museum. Plaats genoeg voor een picknick in of naast het gras.

Jubelpark

In en rond het Jubelpark

In hartje Brussel, in het Jubelpark, is er heel veel ruimte om je picknickdeken neer te leggen. Stap onder de triomfboog Autoworld binnen voor een tijdreis door de automobielgeschiedenis. Ben je geen autofreak? Dan kan het Legermuseum of het Museum Kunst & Geschiedenis je misschien bekoren.

Coudenbergpaleis

Koninklijk kuieren rond het paleis

Wist je dat er naast ons Koninklijk Paleis ook een paleis onder de grond schuilt? Ontdek het Coudenbergpaleis! Wandel naar buiten langs het Koninklijk Paleis en haal vervolgens je picknick boven in het Warandepark. Je kuiert er langs bankjes, eetkiosken, fonteinen en een speeltuintje. Honger naar kunst? Die stil je vlakbij in de Koninklijk Musea voor Schone Kunsten. Met je Lerarenkaart verken je zo gratis het Magritte Museum op het Koningsplein.

Bezoekers in Bozar

Op e(e)n top in Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten komt een kunstliefhebber aan zijn trekken. Het prachtige Bozar vergast je op een indrukwekkende mix van klassieke kunst, het werk van grote naoorlogse moderne kunstenaars en hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Geniet na met een picknick op de top van de Kunstberg. Het uitzicht krijg je er gratis bij.

T-rex in het Museum voor Natuurwetenschappen

Dineren met dino’s

De levensechte skeletten van dinosauriërs prikkelen de verbeelding van jong en oud in het Museum voor Natuurwetenschappen. Duik 65 miljoen jaar terug in de tijd, en geniet ter plekke van een lunch in het Dinocafé, of een picknick aan het water in het Leopoldspark vlakbij.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Sonja Van Droogenbroeck, Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter