Gepubliceerd op
Met je Lerarenkaart

Ontdek Brussel met je nieuwe Lerarenkaart

Je volgende citytrip? Die beleef je gewoon in eigen land. Met je Lerarenkaart verken je voordelig de leukste plekjes van onze hoofdstad! Dit zijn onze 9 supertips, het volledige Brussel-aanbod vind je op Lerarenkaart.be.
 

 1. Kanal – Centre Pompidou

  Dé nieuwe hotspot in Brussel bruist en leeft. Verwacht geen stoffige kunst, maar supercoole hedendaagse kunstwerken in een oogverblindend kader. Alles kan en mag. Bewegende 3D-prints, design, mega-installaties, videoprojecties in verrassende ruimtes. De bekende oude Citroën-garage is getransformeerd in een kunstsite zonder weerga in België.

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – korting met je Lerarenkaart

 2. Train World

  Deze trein mag je echt niet missen! Vertrek in het prachtig gerenoveerde treinstation van Schaarbeek. Kruip net als je leerlingen in de huid van een treinbestuurder, treinbegeleider, reiziger of technicus en leer elk aspect van het museumverhaal. Tot 31 januari sporen LEGO® en Train World op dezelfde route voor een gezamenlijke treinrit.

  Educatief aanbod vanaf 6 tot 18 jaar – gratis met je Lerarenkaart i.p.v. 12 euro

bezoekers bekijken treinen in train world
 

 1. Musée Magritte Museum

  Ken je klassiekers. Spring in het hartje van de hoofdstad binnen in de surreële wereld van René Magritte: hij kon alledaagse dingen omtoveren tot iets buitengewoons. Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld was een Belg en leeft nu hier verder: met meer dan 200 werken is dit de allergrootste Magritte-verzameling ter wereld.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – gratis met je Lerarenkaart i.p.v. 10 euro

 2. Atomium

  Ben jij ook zo iemand die het Atomium alleen maar kent van de buitenkant? Stap dan eens binnen in de bollen van het bekendste symbool van België. Alleen al de lift naar boven geeft je kriebels in je buik, het 360 graden-uitzicht is er adembenemend. Langs intergalactische trappen ga je van bol tot bol waar je kennis maakt met tijdelijke expo’s.

  Educatief aanbod van 6 tot 18 jaar – korting met je Lerarenkaart

 3. Riolenmuseum

  Verken Brussel eens ondergronds en loop tussen de drukke verkeersaders door. Het riolennet is ongeveer 350 km lang met de Zenne in de hoofdrol. Waarom en hoe de arbeiders dit klusje klaarden, ontdek je tijdens je bezoek. Geen zorgen: er zijn weinig onfrisse geuren of fauna en flora die je doen schrikken tijdens deze boeiende doortocht.

  Educatief aanbod vanaf 6 jaar – gratis met je Lerarenkaart i.p.v. 8 euro

foto uit het riolenmuseum
 

 1. Museum voor Natuurwetenschappen

  Een instituut met een educatief aanbod om u tegen te zeggen. In de volksmond ook wel het ‘Dinomuseum’ genoemd. Wie er nog niet geweest is, doet er goed aan zo snel mogelijk eens langs te gaan. Flits 65 miljoen jaar terug in de tijd. Tot 1 september loopt de tijdelijke expo ‘Teddy en Beer’. Deze keer mag je ook je eigen knuffelbeer meenemen.

  Educatief aanbod vanaf 5 jaar – gratis met je Lerarenkaart i.p.v. 9,50 euro

 2. Koézio

  Zeg eigenlijk ‘co-hesie-o’. Waarom? Omdat je naast springen en rennen vooral goed moet nadenken en samenwerken. Ga op missie en word een special agent. In het spacey universum van dit indoor avonturenpark naast winkelcentrum Dockx hoef je dus niet de sportiefste te zijn. Slim én samen zijn primeert om het parcours zo snel mogelijk af te leggen.

  Educatief aanbod vanaf 12 jaar – korting met je Lerarenkaart

 3. MIMA

  Zonder twijfel de hipste plek in Molenbeek. The Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg het MIMA, is een museum voor actuele kunst dat je met plezier de 2.0-cultuur om de oren slaagt. Dit museum is steeds gewijd aan een tijdelijke expo. Op 1 februari opent ‘Dream Box’. Kruis het vet aan in je agenda. Check?

  Educatief aanbod vanaf 10 jaar – korting met je Lerarenkaart

beeld in het Mima museum
 

 1. Blue-bike

  Doe je ‘groene’ Lerarenkaart alle eer aan en bezoek Brussel met de fiets. De Lerarenkaart en Blue-bike fietsen hand in hand. Stap uit in een van de Brusselse treinstations en stap op je fiets. Binnen de kortste keren ben je op je plaats van bestemming. Misschien geniet je boven aan het Justitiepaleis of aan de Kunstberg van het uitzicht en verover je vanaf daar Brussel.

  2 gratis ritten ter waarde van maximaal 3,15 euro per rit met je Lerarenkaart wanneer je een abonnement neemt op Blue-bike.

Je Lerarenkaart 2019 nog niet op zak? Check snel hoe je ze te pakken krijgt via www.waarismijnlerarenkaart.be.

Pik je Lerarenkaart op vóór 8 juli!*

 • Voor je klas en jezelf
 • Meer dan 1000 voordelen
 • Een zomer vol inspiratie
Waar ligt mijn Lerarenkaart?

*Opgelet: dit is je laatste kans om je Lerarenkaart 2019 af te halen