Vlaanderen
Klasse.be

Klik & Print

Innovatiedip? Motiveer je team met deze posters

  • 24 augustus 2023
  • 1 minuut lezen

Nieuw taalbeleid, een andere manier van lesgeven of evalueren? Onderwijsinnovaties brengen onzekerheid en kosten energie. Je team kan gedemotiveerd raken en route. Of schiet misschien zelfs helemaal niet uit de startblokken. Krik de motivatie (weer) op met deze printklare motiverende posters.

Geert Kelchtermans, hoofd Centrum voor Onderwijsvernieuwing KU Leuven: “Weerstand voelen bij een innovatieproces is menselijk. Een vernieuwing zet je wereld (even) op losse schroeven: je moet uit je comfortzone treden, je routine veranderen en bent onzeker over het effect van een nieuwe maatregel. Bovendien kom je van de ene vernieuwing vaak in de andere terecht. En duurt een innovatieproces meestal langer dan gedacht.”

Hang deze motiverende posters op de toiletten, boven de koffiemachine of in de lerarenkamer en herinner je team eraan dat iedereen fouten maakt (#glunderblunder), dat ook schrappen belangrijk is (#schrapgeluk) en dat er altijd mogelijkheden zijn (#effeDIMmen, Denken In Mogelijkheden). Geregeld herinnerd worden aan die inzichten helpt weerstand wegnemen.

Motiverende posters

3 motiverende posters hangen aan wasknijpers tegen de muur

Download hier de poster in A4-formaat

Tine Jellasics

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter