Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Duik het bos in met je Lerarenkaart

  • 6 oktober 2022
  • 3 minuten lezen

De herfst is bijna in het land. Trek je regenlaarzen aan, en ga eropuit. Wedden dat jij je herbarium (én je vakantie) gevuld krijgt met deze herfstbestemmingen, warm aanbevolen door de Lerarenkaart?


Laarzen aan en gaan!

De Helix in Grimminge

Buiten spelen, ontdekken en leren. Het kan allemaal in en rond Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De HelixLaat los, leer en ontspan in dit prachtige domein. Wist je dat je daar slimmer, gezonder en creatiever van wordt?

Het Zilvermeer in Mol

3 kanalen doorkruisen de zogenaamde ‘Groene Laars’, de landkaart van Mol. Vergeet je wandelschoenen niet als je de 400 km bewegwijzerde wandelpaden van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer wil verkennen.

2 rammen naast elkaar in de weide
Fauna en flora van de Zwarte Beekvallei

De Watersnip in Koersel

Met je gezin een frisse neus halen? Dan is Bezoekerscentrum De Watersnip een supertip. Kinderen kunnen er klauteren over boomstammen en klimtuigen tijdens een korte wandeling waar je al je zintuigen kan inzetten om spelenderwijs kennis te maken met de fauna en flora van de Zwarte Beekvallei. In en rond het domein komen ook doorgewinterde wandelaars en fietsers aan hun herfsttrekken.


Wandelen … saai. Wij willen meer!

De Landcommanderij in Bilzen

Combineer je graag je herfstuitje met cultuur en kunst in een prachtige setting? Dan is Landcommanderij Alden-Biesen dé place to be! In en rond dit prachtige domein ontdek je de geschiedenis van de Landcommanderij en kan je geregeld een mooie tijdelijke expo bezoeken.

Het Bosmuseum in Tessenderlo

In Bosmuseum Gerhagen, te midden van het groen, met vele fiets- en wandelroutes, brasserietjes en speeltuigen in de nauwe omgeving, ontdek je alles over het leven in de lucht … Zit je met een ei? Of heb je je in nesten gewerkt? Wie weet kunnen een herfstwandeling en een bezoekje aan onze gevleugelde vrienden voor opluchting zorgen.

Mama en dochter blazen een zeepbelHidrodoe
De wondere wereld van water ontdekken in Hidrodoe

Hidrodoe in Herentals

In Hidrodoe ontdek je alles over water. Met experimenten, zoektochten en interactieve opstellingen word je in een mum van tijd een echte waterexpert. Duik je tijdens je bezoek ook nog even in het Peertsbos voor een natte herfstwandeling?

De Plantentuin in Meise

In de omgeving van Brussel is er geen betere plek dan de plantentuin van Meise om je te verdiepen in het bomenrijk. Deze botanische tuin van 92 hectare met rozentuin, bijenkasten, kasteel met expo’s, blotevoetenpad, oranjerie en tropische serre leent zich uitstekend voor een wervelende herfst.

Bokrijk verlicht met lichtjes in de herfst
Het leven van toen ontdekken in Bokrijk

Het Openluchtmuseum in Genk

Ontdek het leven zoals het was 100 jaar geleden. Midden in het groen ligt Openluchtmuseum BokrijkStap in een breugeliaans schilderij, proef van de ‘boerenkost’ en geniet van al dat groen dat het museum omringt. Haal je herfsthartje op in het arboretum, fiets door het water of leef je uit in de grote speeltuin.

De Kinderboerderij in Torhout

Kleine en grote boerderijdieren, een moestuin, bijenhal … en uiteraard een speeltuin vormen de basisingrediënten voor Kinderboerderij d’Oude Smelterij. Leer tijdens een mooie herfstdag composteren, wandel langs de serre, door de fruittuin, voorbij de boomgaard en verken het domein van 4,5 hectare in het West-Vlaamse Torhout.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Klara Tesseur & Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter