Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

10 tips met je Lerarenkaart bij regenweer

  • Laatste wijziging: 18 oktober 2023
  • 3 minuten lezen

Zomervakantie én zeldzaam regenweer én je Lerarenkaart? Een perfecte combinatie. De Lerarenkaart selecteerde 10 tips voor jou: ontdek en leer bij in deze interactieve musea.

Grote hal met treinen in Trainworld - Leuke uitstap met de Lerarenkaart voor tijdens regendagen
Train World – Schaarbeek

1. Train World

Klim aan boord van een authentieke stoomtrein of de eerste sneltrein. Waan je ‘royalty’ in de koninklijke wagons van weleer. Je voelt je de koning te rijk in Train World (Schaarbeek) tussen de imposante treinstellen van vroeger en nu.

2. Euro Space Center

In vrijetijds- en ontdekkingspark Euro Space Center (Transinne) word je astronaut voor een dag. Blik terug op de geschiedenis van de ruimtevaart en de impact ervan op ons dagelijks leven.

3. Suske en Wiske – Kindermuseum

Doe-museum Suske en Wiske – Kindermuseum (Kalmthout) vertelt waar Willy Vandersteen de mosterd haalde en hoe een stripverhaal tot stand komt. Én je mag er zelf creatief aan het werk. Ideaal bij regenweer.

Kaas leren maken in de oude kaasmakerij - Leuke uitstap met de Lerarenkaart voor tijdens regendagen
De Oude Kaasmakerij – Passendale

4. De Oude Kaasmakerij

Van koe tot koelkast: hoe wordt en werd kaas gemaakt? In ‘De Oude Kaasmakerij’ in Passendale ontdek je alles over de wereld van zuivel, kaas en landbouw. Ruik en proef, en leer er zelf kaas maken!

5. Museum Vleeshuis

600 jaar muziek en dans in de stad Antwerpen! Het Museum Vleeshuis brengt verhalen van vroegere speellieden, toont hoe muziekinstrumenten worden gemaakt en neemt je mee naar de allereerste bals en opera-optredens.

6. Hidrodoe

Via meer dan 120 denk- en doe-opstellingen kan je in waterdoecentrum Hidrodoe (Herentals) zelf experimenteren en leer je meer over water in de wereld, de geschiedenis en de fysica.

kind op een oude fiets - Leuke uitstap met de Lerarenkaart voor tijdens regendagen
KOERS. – Roeselare

7. KOERS. Museum van de Wielersport

Ook bij slecht weer kan je over de Vlaamse kasseien dokkeren … in KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare). Kruip eens op een  hoge bi en waan je wereldkampioen tussen de gesigneerde memorabilia, trofeeën, fietsonderdelen, beeld- en audiofragmenten uit de wielergeschiedenis.

8. Red Star Line Museum

Een bewogen reis naar je nieuwe vaderland Noord-Amerika: in het Antwerpse Red Star Line Museum volg je het spoor van de landverhuizers. Van hun geboortedorp in Vlaanderen naar Antwerpen, waar je inscheept bestemming Ellis Island.

9. Avonturenpark Koezio

In het ‘Special Agent Center’ Koezio (Brussel) word je geheim agent. Spring, ren maar denk vooral goed na. Je fysieke en intellectuele talenten, én een sterke teamgeest heb je nodig voor de verschillende proeven.

10. Mijnmuseum

Ontdek het zwarte goud, steenkool, in het Mijnmuseum (Beringen). Het mijnverleden van Limburg komt tot leven in een moderne tentoonstellingsruimte met ondergrondsimulatie en historische mijngebouwen.


Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Patrick De Busscher, Klara Tesseur

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren