Vlaanderen
Klasse.be

School­marketing

Hoe trekt jouw school leerlingen aan? Speel je de sterke punten van je school slim uit? En hoe ver ga je in de concurrentiestrijd? Ontdek hoe andere scholen schoolmarketing aanpakken en lees het advies van specialisten.

Basisschool Alan Turing
Zo doen zij het

“Een school kan niet op alles ja zeggen”

Directeur Eva tekende een scherp schoolconcept uit: ze zet het vakmanschap van leraren centraal en houdt vast aan 10 ambities. Niet meer.

vrouw werkt op laptop
Doe het zelf

Pimp je schoolwebsite met deze checklist

In een paar muisklikken een goede indruk geven van je school? Nieuwe ouders overtuigen om zich in te schrijven? Pimp je schoolwebsite met deze 15 tips.

Frederik Picard legt the golden circle uit aan 2 personen
Schooltips

Maak een communicatieplan voor je school met The Golden Circle

Vertelt je school op de website vooral wat ze doet? Zonde, want daarmee trek je geen leerling of ouder over de streep. The Golden Circle helpt je ontdekken waarmee je wel mag uitpakken.

vrouwenhanden met smartphone
Specialist

Je school op de sociale media: “Wacht niet tot er crisis is”

Crisis of niet: sociale media verdienen een volwaardige plek in de communicatiestrategie van je school. Dieter Van Esch (RCA Group) geeft tips.

handen en sollicitatiebrief op bureau
Mag dat?

(Wat) moet je antwoorden op een sollicitatiebrief?

Maak een goede indruk op sterke kandidaat-leraren: stuur een antwoord op hun sollicitatiebrief. Ben je verplicht? En wat schrijf je dan het best (niet)?

Man staat pers te woord
Schooltips

Zo krijg je je school in de pers

De directeur altijd voor de micro? Wie wordt de communicatietijger van school? 7 tips om je school gegarandeerd in de pers te krijgen.

Directeurs Björn Leleu en Kevin Dekyen
Zo doen zij het

“Marketing verbeterde imago van onze school”

Een nieuwsbrief en een reüniebal. Dat waren de eerste stapjes in schoolmarketing van Grenslandscholen Menen-Wervik. 10 jaar later heeft de werkgroep ‘Promotie’ een volledig nieuwe aanpak klaar.

wasproducten met schoolreclame
Trend

Meer schoolmarketing, meer leerlingen?

Kan je als school meer leerlingen aantrekken met de nieuwste marketingtechnieken? Een school verkopen zoals waspoeder? Marketingexperten aan het woord.

Andere thema's binnen School­beleid