Vlaanderen
Klasse.be

Met je Lerarenkaart

Vakantie daar? Lerarenkaart klaar!

  • 27 juni 2023
  • 6 minuten lezen

Je Lerarenkaart op zak? Dan ben je klaar om de zomer in te duiken met een pak voordelen! Inspiratie vind je bij deze 7 leraren en Klasse-topper Sonja. Ze delen hun beste tips voor een ontspannende vakantie vol inspiratie.

Portret Sonja Van Droogenbroeck

Sonja Van Droogenbroeck,

20 jaar medewerker bij Klasse en de Lerarenkaart

“Deze zomer opent het Kasteel van Gaasbeek na 3 jaar opnieuw zijn deuren na een grondige renovatie. In het kasteel zelf maak je kennis met het bewogen leven van markiezin Arconati Visconti. Daarna kan je heerlijk wandelen in de museumtuin en het park. Die combinatie van cultuur en natuur maakt dit voor mij een echte trekpleister.”

Mudia is mijn favoriete verborgen parel. Iedereen: jong, oud, enthousiast of met kennis van zaken vindt zijn gading in deze bloemlezing van kunstwerken. Het museum kreeg recent een hele update maar de unieke ziel blijft bewaard. Nog zo’n unieke setting is La Boverie in Luik  met moderne kunstwerken in vaste collectie en tal van tijdelijke expo’s. Over de taalgrens is het ook genieten in de Watertuinen van Annevoie. Wonderbaarlijk hoe dat water alle richtingen uitstroomt zonder één pomp.”


Portret Mara Maris

Mara Maris,

leraar derde leerjaar in Sint-Eligiusinstituut in Antwerpen

“Ik woon en werk in Antwerpen. Met mijn Lerarenkaart kom ik in de stad al een heel eind. Elk jaar bezoeken we met de leerlingen het panorama bovenop het MAS, een vaste traditie waar ik ook zelf van geniet: dat uitzicht word je nooit moe.” 

“Helemaal ontspannen doe ik in De Cinema of met een concert in Amuz. De prachtige setting in een vroegere kerk brengt je meteen in hogere sferen. Dit jaar bezocht ik met vriendinnen het FOMU. Ik droom ook van een bezoekje aan de oude Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Die is niet altijd te bezichtigen, maar deze zomer wel vaker door de expo Barokke Influencers. Zoveel kunst met een mooie korting in eigen stad, mijn Lerarenkaart heb ik dus zo veel mogelijk op zak!” 


Portret Greet Seys en Thomas D'Haene

Greet Seys en Thomas D’haene,
leraar in De Waterlelie in Moorsele en leraar autotechnieken in Prizma Campus VTI in Izegem

“Bij ons thuis is het routine: plannen we een weekendje weg, dan checken we welke voordelen we via de Lerarenkaart kunnen scoren. We geven allebei les, dus we krijgen dubbel voordeel. Deze lente boekten we via Holiday Suites een verblijf in Limburg en konden we dat koppelen aan een gratis bezoek aan Bokrijk.”

“Op school komen collega’s voor de vakantie vragen wat wij gaan doen. Op de basisschool deel ik dan tips, zo kan je in de paas- en herfstvakantie met korting naar de Lago zwemparadijzen. We ontdekten al heel wat verrassende én uitdagende plaatsen in binnen- en buitenland met de Lerarenkaart. Onze zoon houdt van wetenschap, Robotland en Hidrodoe waren voltreffers. Deze zomer plannen we een bezoek aan SparkOH!, een wetenschapsmuseum met veel proefjes in Henegouwen. We zijn ook geregeld aan de kust te vinden. Een bezoek aan het Zwin of rondvaren in de haven van Zeebrugge met Captain Blue, dat hoort bij de vakantie en de korting is mooi meegenomen.”


Portret Tanja Segers

Tanja Segers,

directeur in basisschool De Boot in Opwijk

“Ik ben fan, voor de kortingen én de inspiratie. Op Lerarenkaart.be doe ik nieuwe ideeën op, zowel voor op school als in mijn eigen vrije tijd. Deze zomer trek ik op prospectie naar Train World, want over hun nieuwe expo Animalia, rond biodiversiteit, hoorde ik heel wat enthousiaste reacties. Mijn petekind trakteer ik jaarlijks op een uitje naar Plopsaland. Gratis toegang voor mij, dus meer plezier voor ons! Ook naar de Wereld van Kina: de tuin in Gent trekken we vaak, om ons te laten verrassen door de natuur.” 

“Met mijn bijna volwassen kinderen staat het Euro Space Center op het programma, je kan er wandelen alsof je op de maan bent, zonder de kosten van een shuttle. Vorig jaar trokken we naar C‑mine Expeditie in Genk. Het ondergrondse parcours katapulteert je terug in de tijd. Zelf kan ik in alle seizoenen genieten van een wandeling in de Plantentuin Meise. Maar mijn favoriete plekje, dat is ongetwijfeld Parc Chlorophylle. Je wandelt er op een parcours tussen de kruinen van de bomen, heerlijk ontspannend.”


Thomas Aelbrecht,
pedagogische beleidsmedewerker in Scholengroep 18 GO! Leercollectief  in Dendermonde

“De Lerarenkaart kent voor mij geen geheimen meer. Als zij‑instromer vind ik het prettig om te zien waar je voordeel kan rapen. Ik waai graag uit in mijn vrije tijd, het hoofd leegmaken en de natuur in. Het Blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal vind ik een topper: 3 kilometer sensaties aan de voeten, al voelt niet alles even fijn. Op dezelfde site vind je het Insectenmuseum Entomopolis en Vlinderkoepel. Die vallen in de smaak bij de kinderen.” 

“Deze zomer gaan we met het gezin naar het Genkse Labiomista: de combinatie van kunst in de natuur en evoluerende kunstwerken willen we graag met onze eigen ogen zien. Mijn favoriete stad is Gent, waar ik studeerde. Je kan er met korting op de Leie varen met Rederij Gentenaer en een VR-ervaring in The Park Playground beleven. Een bezoek aan het Gravensteen is even geleden dus dat komt ook op de lijst voor deze zomer.”


Portret Karen Smits

Karen Smits,
leraar Frans en geschiedenis in Atlas College Kunst en Vormgeving in Genk

“We trekken er met ons gezin vaak op uit met de Lerarenkaart. Onze jonge kindjes kunnen erg genieten van Zoo Planckendael of de Japanse tuin in Hasselt. Het mag soms ook al wat wilder zijn: Toverland was een schot in de roos en in juli plannen we een trip naar Bobbejaanland. Dit jaar bezocht ik met mijn Lerarenkaart gratis het Red Star Line Museum. Ik geef les over volksverhuizingen en ik wilde de schooluitstap naar Antwerpen plannen.”

“Met de vakcollega’s organiseren we een bezoek aan het pas geopende Liberation Garden in Leopoldsburg. Als kunstschool trekken we jaarlijks naar Brussel voor de collectie Romeinse en Griekse kunst in het Museum Kunst en Geschiedenis. En van onze laatste uitstap naar Verbeke Foundation was ik onder de indruk: veelzijdige kunst in een prachtige setting. Met mijn Lerarenkaart kan ik vaak met korting naar expo’s van oud-leerlingen. Zo trek ik binnenkort naar de tentoonstelling van mijn collega Aaron-Victor Peeters in het Emile Van Dorenmuseum in Genk. Ook in Z33 in Hasselt spring ik graag binnen.”


Portret Lies Van Nijverseel

Lies Van Nijverseel,
leraar Engels en ICT-ondersteuner in Sint-Donatus Secundair in Merchtem

“De Lerarenkaart is voor mij een mooie blijk van waardering en een instrument om je lessen up-to-date te houden. Met een aantal collega’s gaan we tijdens de vakantie op prospectie. We ontdekten zo het Museum Dr. Guislain in Gent, dat we sindsdien elk jaar met onze leerlingen bezoeken. Binnenkort staat Museum M in Leuven op mijn planning. Tijdens een weekendje weg met collega’s kregen we een mooie reductie in de Grotten van Han.

“Met mijn gezin gebruik ik de Lerarenkaart vooral om te ontspannen: een bezoek met korting aan een pretpark, een avontuurlijke activiteit in Durbuy. Een van onze toppers is ook het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Op alle leeftijden blijven die dino’s boeien. Met een vriendin trek ik één keer per jaar naar Brugge. Met je Lerarenkaart krijg je korting in de Brugse musea. Mijn favoriet is het Groeningemuseum: dé plek om je te verwonderen over de Belgische schilderkunst van Van Eyck tot Magritte.”

Meer dan 850 andere Lerarenkaart-voordelen ontdek je op Lerarenkaart.be.

Lotte Kerremans

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren